Nacompetitie: Mike Jonk (FC ‘s-Gravenzande): ,,We zijn er mentaal en fysiek klaar voor”

FC ’s-Gravenzande eindigde dit seizoen op een knappe tweede plaats in de Vierde Divisie. De ploeg van trainer Mike Jonk (foto) mag daarom in de nacompetitie proberen een ticket te verdienen voor de Derde Divisie. De eerste horde is Halsteren. Vanavond begint FC ’s-Gravenzande met de uitwedstrijd.

Tekst: Ton Beije

Daarom enkele vragen voorgelegd aan trainer Mike Jonk van de ’s-Gravenzanders.

Heb jij het gevoel, dat je ploeg klaar is voor de nacompetitie?

,,Ja, ik heb er alle vertrouwen in dat we klaar zijn voor de nacompetitie. We trainen goed, er zit veel energie in de ploeg en we spelen iedere week met meer zelfvertrouwen. We zijn goed voorbereid en gemotiveerd om het maximale eruit te halen.”

 Vanavond het uitduel tegen Halsteren. Wat weet je van die ploeg?

,,Ik heb de afgelopen dagen met veel trainers gesproken en beelden van ze bekeken. Halsteren is een fysiek sterke tegenstander en ze hebben een aantal ervaren spelers, die op een hoger niveau hebben gespeeld. Ondanks hun recente vormdip, weten we dat ze in staat zijn om op belangrijke momenten te presteren, maar hebben we ook kunnen zien waar we ze pijn kunnen gaan doen.”

Wat verwacht je voor wedstrijd? Is het een voordeel dat je eerste uit speelt?

,,Dat zou het wel moeten zijn, maar we zullen ons flink moeten haasten uit het werk om allemaal op tijd te verzamelen en in de spits richting Halsteren te rijden. Maar we gaan er alles aan doen om een goede uitganspositie te creëren voor de return van aanstaande zaterdag!”

 Halsteren pakte de tweede periode in de Vierde Divisie C. Maar het presteerde niet geweldig in de laatste periode (7 uit 10) en van de laatste vijf duels gingen er vier verloren. Wat zegt dat?

,,Het feit dat ze de laatste periode matig presteerden, zegt niet alles. Nacompetitievoetbal is anders en teams kunnen boven zichzelf uitstijgen. We moeten hen zeker niet onderschatten en net als iedere week het maximale van onszelf eisen.”

Mis je vanavond nog spelers?

,,Alle kaarten vervallen gelukkig voor de nacompetitie, dus niemand staat meer op scherp. Roy van Beek is nog een twijfelgeval en dat gaan wij vandaag testen, maar ook dat kunnen we prima opvangen mocht het nodig zijn.”

Hoe ziet de voorbereiding eruit, vroeg verzamelen en op tijd vertrekken?

,,We zullen inderdaad vroeg verzamelen en ervoor zorgen dat we op tijd vertrekken naar Halsteren. Onze kok komt speciaal in de middag naar de club om extra pasta te maken, vervolgens doen we op de club de bespreking en daarna gaan we met de bus naar Halsteren, zodat we ruim op tijd daar aankomen en rustig naar de wedstrijd toe kunnen leven. We hebben de laatste training gebruikt om de puntjes op de i te zetten en ons mentaal en fysiek klaar te maken voor deze belangrijke wedstrijd.”

Lees verder