Nacompetitie: Maurizio Ceccucci (Westlandia): ,,Dit zijn aparte wedstrijden”

Westlandia leek na twee nederlagen de nacompetitie  met kans op een ticket voor de Derde Divisie – te kunnen vergeten. Echter, naaste concurrent Capelle ging afgelopen zaterdag ook onderuit. Westlandia pakte de derde periodetitel en gaat vanavond de nacompetitie van start, op de Hoge Bomen (aanvang 20.00 uur) tegen AchillesVeen.

Tekst: Ton Beije

Even vooruitblikken met trainer Maurizio Ceccucci (foto) aan wie Haaglanden Voetbal enkele vragen voorlegde.

Toch nacompetitie, had je daar tijdens het duel tegen Smitshoek nog rekening mee gehouden? Hoe kijk je terug op het duel tegen Smitshoek?

,,Dat was zeer teleurstellend. We hadden op een kleine kans in de eerste helft na, niets te vertellen.”

Vanavond de opening van de nacompetitie, thuis tegen Achilles Veen. Wat weet je van die ploeg en wat voor wedstrijd verwacht?

,,Wij hebben geprobeerd wat beeldmateriaal en informatie in te winnen. Daaruit mogen we opmaken dat het een zeer goed voetballende ploeg is met een aantal jongens in het team die betaald voetbalervaring hebben. Het is dan lastig om te voorspellen wat je kunt verwachten. Dit zijn toch aparte wedstrijden.”

Wel belangrijk om de thuiswedstrijd in ieder geval een goed resultaat neer te zetten.

,,Ja uiteraard, maar ook niet in paniek raken als het even niet gaat zoals je zou willen.”

Achilles Veen werd tweede in de reguliere competitie. Wat zegt jou dat?

,,Dat het een goede ploeg is, die ook van kampioen Goes heeft gewonnen. Zowel in de competitie alsmede in de bekerfinale. Alert zijn in de thuiswedstrijd, ze pakten in de competitie meer punten uit dan thuis. Die statistieken liegen er niet om.”

Mis je woensdagavond nog spelers?

,,Nee, alles is fit.”

Hoe ziet de voorbereiding eruit? Nog iets bijzonders deze week?

,,Deze week ziet er wel iets anders uit ja. Maandag herstellen en uitlopen en een tactische training. Dinsdag stond in het teken van verzorging en herstel. Vandaag de wedstrijd, donderdag uitloop/herstel/evaluatie en voorbereiden op de returnwedstrijd van zaterdag.”

 

Lees verder