Nieuwe aanvallers voor HBS: Riley Mesters en Rical Kayaturan

Met de komst van centrumspits Riley Mesters en linksbuiten Rical Kayaturan heeft Vierde Divisionist HBS de selectie voor volgend seizoen zo goed als rond. HBS zich wist afgelopen zaterdag veilig te spelen door een knappe uitoverwinning op koploper ASWH uit Hendrik-Ido-Ambacht.

Riley Mesters (foto boven) is een 22-jarige rechtsbenige centrumspits die in de jeugd bij BSC’68 uit Benthuizen voetbalde. Vervolgens speelde hij achtereenvolgens bij Quick Boys O21 uit Katwijk en de eerste elftallen van DSO uit Zoetermeer en Scheveningen.

Rical Kayaturan

De 20-jarige, tweebenige Rical Kayaturan (foto boven) speelt bij voorkeur als linksbuiten. Hij  voetbalde in de jeugd bij Capelle en XerxesDZB. Bij de laatste club maakte hij op zijn zeventiende zijn debuut in het eerste elftal. Op dit moment speelt hij bij eersteklasser DCV uit Krimpen aan den IJssel.

Versterkingen

Eerder deze maand maakte HBS al bekend dat in het seizoen 2024-2025 centrale verdediger Marco Mos (22) terugkeert naar de club. Andere nieuwe namen komend seizoen zijn keeper Jurrian Jouvenaar (25), linksback Lars Veerman (20), rechtsbuiten Cem Sahin (27) en verdediger Blnd Ahmed (27). Met al deze versterkingen werkt HBS aan een vernieuwd eerste elftal, nadat bepalende spelers als Niels van Pelt, Jim Roberti en Kevin Schutte zijn gestopt. Zoals altijd bij HBS is een belangrijke rol weggelegd voor de doorstroming vanuit de eigen jeugd. Zeker is al dat Stijn Warmenhoven van O23 naar HBS 1 overstapt. De namen van de andere O23-spelers die volgend seizoen in HBS 1 spelen worden nog bekendgemaakt.

Lees verder