Oud-ADO-ers Goppel en Catic degraderen met Duitse club sv Wehen Wiesbaden

SV Wehen Wiesbaden, de club van de oud-ADO Den Haag-spelers Thijmen Goppel en Amar Catic, keert na een eenjarig verblijf in de Tweede Bundesliga weer terug naar de Derde Divisie in Duitsland.

Tekst: Peter Petit

Na het gelijkspel (2-2) in de eerste degradatiewedstrijd tegen SSV Jahn Regensburg, verloor Wehen dinsdag de terugwedstrijd met 1-2.

Thijmen Goppel (archieffoto) stond in de basisopstelling van de rood-zwarte ploeg uit Wiesbaden, maar werd in de 69e minuut vervangen door Amar Catic, die in de minuten dat hij speelde indruk maakte met zijn rushes en voorzetten, maar de nederlaag en daarmee de degradatie van zijn team niet kon voorkomen.

Kritiek

Na afloop van het duel dat ruim 11.000 toeschouwers trok, was er van de zijde van Wehen kritiek te horen op het fluiten van scheidsrechter Martin Petersen. In twee situaties, telkens in het voordeel van Regensburg, besloot de arbiter geen strafschop toe te kennen.

Dodelijke stemming

Hoofdcoach Nils Döring van Wehen sprak na afloop over een ‘dodelijke stemming’ in de kleedkamer, maar keek ook alvast uit naar volgend seizoen, waarin hij met zijn team de aanval in wil zetten om weer terug te keren naar de Tweede Bundesliga. Goppel en Catic staan nog tot eind van het volgende seizoen onder contract bij Wehen.

(Foto: Orange Pictures)