Nationale teams Sint Maarten en Bonaire ontmoeten elkaar in Doorwerth

Twee nationale teams tegenover elkaar in Doorwerth: het gebeurt niet elke dag, maar wél op dinsdag 4 juni. Die dag, om 19.30 uur, staat Sint Maarten – Bonaire op het programma.

Het is een wedstrijd met een verhaal. Sint Maarten en Bonaire: het zijn teams met een missie. Voetbalploegen die vreugde schenken aan de trotse eilandbewoners van respectievelijk Sint Maarten en Bonaire, die maar wát fier zijn op de profs die hun roots hebben op hun eilanden. Ploegen ook die, kwalitatief en kwantitatief, nog stappen te zetten hebben en daar keihard aan werken.

Piet de Jong

Bondscoach Piet de Jong van het nationale elftal van Sint Maarten vertelt in de kantine van vv DUNO in Doorwerth tussen 17.30 en 18.00 uur over de ontwikkeling van de nationale equipe en de uitdagingen waar hij mee te maken heeft bij het samenstellen van een competitieve selectie. Over hoe spelers soms, min of meer per toeval, bijvoorbeeld ontdekken dat ze vanwege familiebanden mogen uitkomen voor het nationale team van Sint Maarten – en dat vervolgens met evenveel verve als trots doen.

Profs

Sint Maarten en Bonaire spelen, net als Curaçao en Aruba overigens, in de B Divisie van de Concacaf Nations League. Het team van Sint Maarten bestaat uit enkele profs, zoals Chovanie Amatkarijo (nu GAIS Göteborg, ex-ADO Den Haag) en Ilounga Pata (TOP Oss), en voornamelijk spelers die in Nederland op hoog amateurniveau spelen. Zo is Gerwin Lake, topscorer aller tijden van Sint Maarten, verbonden aan sv Poortugaal.

Doorwerth

Bonaire kan ook over enkele profs beschikken – zoals ADO Den Haags Jort van der Sande (foto) en FC Volendam-aanvaller Quincy Hoeve bijvoorbeeld – en doet daarnaast voornamelijk een beroep op spelers die op Bonaire actief zijn.

De vriendschappelijke interland Sint Maarten – Bonaire begint op dinsdag 4 juni om 19.30 uur op het veld van vv DUNO in Doorwerth.

 

Lees verder