Nacompetitie: FC ’s-Gravenzande met winst terug uit Halsteren

De 2-5 winst tegen Zwaluwen betekende voor FC ’s-Gravenzande ook deelname aan de nacompetitie. Tegenstander in de eerste ronde is RKSV Halsteren. Het speelt in de Vierde Divisie C en eindigde op de achtste plaats.

Tekst: Jan Hoogenraad     |      Foto’s: Pieter Vermeer

Halsteren speelde een heel sterke tweede periode en won die dan ook. In de laatste periode ging het duidelijk wat minder en moest het met een veertiende plaats genoegen nemen. Maar dat zegt uiteraard nog helemaal niets, de nacompetitie is toch weer wat anders en Halsteren zal ongetwijfeld ook een goed resultaat willen neerzetten.

Trainer Mike Jonk van FC ’s-Gravenzande zal zich de afgelopen dagen ongetwijfeld hebben verdiept in de speelwijze van de tegenstander en de nodige informatie vergaard hebben en hoopt met een goed strijdplan voor de dag te komen om te proberen een goede uitgangspositie te verwerven voor de return op zaterdag 1 juni om zo een ronde verder te komen.

Lang hoefden de talrijk meegereisde ’s-Gravenzandse supporters niet te wachten in Halsteren, want in de vierde minuut stond al de 0-1 voorsprong op het scorebord. Na een lange rush van Twan van Meerten aan de rechterkant gaf hij de bal laag voor en deze werd door Sil van Ooijen van achter het standbeen in het doel gewerkt, onhoudbaar voor doelman Lorenzo Hoekman: 0-1. Drie minuten later kwam FC ’s-Gravenzande goed weg toen Rogier Benschop een vrije trap mocht nemen, maar de inzet door Edgar Leerdam tot hoekschop werd verwerkt.

Hoog tempo

Op aangeven van Hafid Jahaoui was voor Halsteren Melvin de Leeuw dicht bij de gelijkmaker, maar hij schoot de bal over. Het spel golfde heen en weer in een hoog tempo. Na een kwartier spelen bracht Frank Broos de bal voor het doel, maar Sil van Ooijen kon er net niet bij. Voor de thuisploeg was Oguzhan Kazanci kansrijk, maar hij had het vizier niet goed staan. Maar de gelijkmaker kwam er toch toen in de twintigste minuut Jasper Gunter kon uithalen en de bal achter Edgar Leerdam schoot: 1-1.

Hij kreeg kort hierna weer een kans met een schot van afstand omdat Edgar Leerdam wat ver voor zijn doel stond, maar de bal ging uiteindelijk ruim naast. In de 24e minuut moest Edgar Leerdam vol aan de bak op een uithaal van Hafid Jahaoui, maar redde prima. In de 35e minuut moest aan de andere kant doelman Lorenzo Hoekman ook in actie komen op een voorzet van Tyler Mulder, maar wist de bal nog over de lat te tikken. Twee minuten later kwam FC ’s-Gravenzande weer op voorsprong. Timo Ploemen gaf vanaf de linkerkant goed voor en daar stond Stefan Bruijn, die de bal binnenkopte: 1-2. Voor rust nog twee kansen voor Halsteren. Een inzet van Jeremy de Witte werd via de ’s-Gravenzandse verdediging tot hoekschop verwerkt en een vrije trap, vlak voor de zestienmeterlijn na een handsbal van Pascal Broch, werd in de goed opgestelde muur geschoten.

Zeilen bijzetten

Uiteraard ging Halsteren bij aanvang van de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker. FC ’s-Gravenzande moest alle zeilen bijzetten en had het niet altijd even makkelijk. Een voorzet van Redwan Zerhouni werd door Jasper Gunter gemist en een schot van Melvin de Leeuw ging maar rakelings naast. Het was zeker het eerste kwartier overleven voor de ’s-Gravenzanders, maar ze hielden, soms met wat kunst- en vliegwerk, stand. Het werd zelfs nog 1-3 toen in de 76e minuut, na prima voorbereidend werk van invaller Yuri Westhoff, die de bal bij Bram Sommeling bracht die met een schuiver in de rechterhoek Lorenzo Hoekman kansloos liet.

Drie minuten later werd het echter weer 2-3. Uit een hoekschop kon Jeroen Beerendonk vrij  binnenschieten. In de 86e minuut kwam FC ’s-Gravenzande goed weg toen Rogier Benschop de bal snoeihard tegen de paal schoot. In blessuretijd nog een poging van FC ’s-Gravenzande op een grotere voorsprong. Frank Broos bracht de bal goed voor het doel, maar Yuri Westhoff schoot net naast.

Een enerverend avondje voetbal in Halsteren, waar het alle kanten op kon. Complimenten voor de spelers, ze hebben gestreden en keihard gewerkt voor een goed resultaat, en dat mag met de 2-3 eindstand zeker een succes genoemd worden voor de equipe van trainer Mike Jonk.