Veysel Kaya terug bij FC Zoetermeer-meiden

Susanne van de Heuvel (voetbalzaken vrouwen bij FC Zoetermeer) is blij dat de club met Veysel Kaya (foto) overeenstemming heeft bereikt om vanaf komend seizoen training te geven aan alle meidenteams tot en met de MO15.

De trainingen zullen plaatsvinden op maandag tussen 17.30 en 19.30 uur waarbij de meiden onder leiding van Veysel en zijn staf in samenwerking met de trainers van de meidenteams aan alle facetten van het voetbal gaan werken.

Geen onbekende

De trainer, die zich al jaren inzet om het meiden/vrouwenvoetbal naar een hoger niveau te brengen, is geen onbekende bij FC Zoetermeer. Een aantal jaar geleden was hij al werkzaam bij de club uit Rokkeveen en heeft hij aan de basis gestaan van een goede meiden/vrouwenafdeling bij FC Zoetermeer, maar moest door privéomstandigheden stoppen.

Project

Veysel Kaya, die zelf actief speelde bij VIOS en ADO: ,,Mijn dochters wilden destijds gaan voetballen. En van het één komt dan al snel het ander, ik ben meiden gaan trainen. Ik heb in de tussentijd ook mijn trainersdiploma (TCIII) gehaald. Ik vond dat het meidenvoetbal naar een beter niveau kon dan het bij menige club voorstelde. Ook meiden verdienen de kans om deze sport zo goed mogelijk te kunnen beoefenen. Ik ben daarom in Zuid-Holland in 2014 begonnen met Stichting Girls Soccer Nederland, in een samenwerking met acht verenigingen, met als doel het meisjesvoetbal sportief/prestatief beter op de kaart te krijgen en voor meiden een extra platform te bieden. Ik kan zeggen, dat is een geslaagd project geweest. Nu gaat alle focus op de FC Zoetermeer-meiden en wie weet wat er nog meer mogelijk is bij deze mooie club die op alle fronten geweldig in de lift zit.”

Lees verder