Nacompetitie 3e/4e klas: HMSH wacht moeilijk duel bij bijna onverslaanbare ONA

In de nacompetitie derde en vierde klas West II, wacht HMSH een moeilijk duel tegen het op eigen veld altijd sterk voor de dag komende ONA. Bij Vredenburch hoopt men eindelijk eens op succes in de nacompetitie.

Tekst: Peter Petit

ONA – HMSH

Er zullen bij Ontspanning Na Arbeid (ONA) in Gouda weinig juichkreten geslagen zijn toen bekend werd dat de vierdeklasser het in de eerste ronde van de nacompetitie op moet nemen tegen HMSH. Want aan wedstrijden tegen Haagse verenigingen hebben ze bij ONA alles behalve goede herinneringen. Afgelopen seizoen, toen de Gouwenaren in competitieverband vaak Haagse teams troffen, gaf hoofdcoach Sylvester Hageman in de lokale pers ongezouten zijn mening over zijn ervaringen met het spelen van wedstrijden tegen ploegen uit de hofstad.

Intimideren

,,Haagse clubs kunnen flink intimideren. Zoals onlangs WIK bij ons ons het bloed onder de nagels vandaan haalde. Het was bijna een veldslag. Gelukkig gebruikten mijn spelers hun verstand en wonnen we zonder schade.”

In ONA treft HMSH een vereniging die vorig seizoen aangaf de ambitie te hebben binnen drie jaar naar de derde klasse te gaan. Bij winst zaterdag tegen HMSH kan ONA, dat op thuisbasis Korte Akkeren moeilijk te verslaan is, de eerste stap naar vervroegde promotie zetten.

HMSH kende een slecht slot van de competitie, met als uitsmijter de 2-3 nederlaag tegen DWO. De Vrederustlaan-bewoners mogen ook dankbaar zijn jegens KMD, dat Blauw Zwart versloeg, waardoor rechtstreekse degradatie werd voorkomen. De trainerswissel Faizel Soekahi-Frans Kos (foto), eerder dit seizoen, heeft nog niet tot het gewenste resultaat geleid.

VDL  – Meeuwenplaat

Deze wedstrijd krijgt om 16.00 uur het beginsignaal op het terrein van VDL in Maassluis. De thuisploeg onder leiding van hoofdtrainer Gilbert de Wildt ontmoet een tegenstander die het moeilijk heeft, als twaalfde eindigde in 3D en dat probeert via de nacompetitie het vege lijf te redden. De Wildt weet dat de ploeg over drie goede spitsen beschikt, maar is niet bang om de strijd aan te gaan tegen de ploeg uit het Rotterdamse Hoogvliet. De Wildt: ,,Zoals altijd gaan we aanvallend voetbal spelen en laten wij ons niet terugdringen.”

Strijen – sv Loosduinen

Bij sv Loosduinen werd na afloop van de laatste competitiewedstrijd tegen Quick afscheid genomen van Mike Lunenberg en clublegende Pieter Blanken, maar voor de nacompetitie zijn deze twee steunpilaren nog wel beschikbaar voor hoofdtrainer Ronald Paats. De Peenbuikers wacht zaterdag een verre reis naar Strijen, in de Hoeksche Waard, onder de rook van Rotterdam. De Strijenaren zijn tiende geworden in een Rotterdams georiënteerde poule, 3C, waarin Strijen uiteindelijk als tiende eindigde. Weer eens iets anders dan de ‘fietscompetitie’ waarin sv Loosduinen zat.

Concordia – Cabauw

Voor het Delftse Concordia wacht zaterdag het treffen tegen Cabouw uit Lopik, als zesde geëindigd in 4B en winnaar van de eerste periode. Concordia eindige in 3B als elfde en gaat als duidelijke favoriet van start.

Naaldwijk-Vredenburch

De thuisploeg moet via de nacompetitie zien te ontsnappen aan degradatie naar de vierde klasse. Met name de tweede periode staat te boek als een zwarte episode in het afgelopen seizoen, met als absolute dieptepunt de 8-1 afgang tegen vv Vierpolders.

Vredenburch zal attent moeten zijn op de bliksemstart van Naaldwijk, dit seizoen haar handelsmerk. Interim coach Desley de Lepper gaat nog steeds voor de derde klasse, maar weet ook dat nacompetitie en Vredenburch geen gelukkige combinatie is. Al diverse malen hebben de Rijswijkers, zonder succes, deelgenomen aan het toetje van de reguliere competitie. ,,Laat het dan nu maar eens de eerste keer zijn, we gaan wel zien wat het wordt”, aldus De Lepper, die volgend seizoen als technisch verantwoordelijke weer plaats moet maken voor de nieuw aangetrokken trainer Vita Lorente.

sv Erasmus – Lekkerkerk

sv Erasmus gaat zaterdag de nacompetitie beginnen voor een plek in de derde klasse. In de reguliere competitie eindigde de ploeg als derde in de 4e klasse C, elf punten achter kampioen GDA. Tegenstander Lekkerkerk eindigde dit seizoen op elfde plek in de 3e klasse C. De Lekkerkerkers namen met een 6-0 nederlaag tegen kampioen FC Binnenmaas afscheid van de reguliere competitie. Het duel was voor Lekkerkerk van ondergeschikt belang met het oog op de nacompetitie voor lijfsbehoud.

 

 

Lees verder