Warming-up nacompetitie 2e/3e klasse: Wilhelmus krijgt bezoek van UVS

Regioclubs Duindorp sv, DHC, Wilhelmus, BSC’68 en DWO mogen proberen komend seizoen een plekje in de tweede klasse te boeken. Duindorp sv reist naar Nieuw Vennep om de strijd aan te gaan met RKDES. Voor Wilhelmus staat een thuisduel met het roemruchte UVS op het programma.

Tekst: Roland van der Linden

Wilhelmus – UVS

Een fraai affiche vormt het duel tussen Wilhelmus en UVS op sportpark Westvliet. De clubs uit Voorburg en Leiden bestreden elkaar vroeger op een hoger niveau, maar komen nu uit in de tweede ronde van de nacompetitie. UVS kwam dit seizoen uit in de tweede klasse en eindigde op een twaalfde plaats. Wilhelmus, de formatie van trainer Piet Gelauf jr. (foto) was lang met Graaf Willem II VAC in gevecht om de titel, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de tweede plaats.

Slikkerveer – DHC

Ook DHC is diep weggezakt en moet nu via de nacompetitie verder afglijden zien te voorkomen. De Delftse club begint haar gevecht met een uitduel bij Slikkerveer. De thuisclub eindigde met elf punten achterstand op koploper FC Binnenmaas op de tweede plaats.

BSC’68 – FC Oudewater

BSC’68 zou na het kampioenschap in de vierde klasse vorig seizoen graag voor een stunt willen zorgen door meteen door te stoten naar de tweede klasse. Op Ons Nieuw Erf is FC Oudewater meteen een pittige tegenstander voor de formatie van trainer Abdullah Sari.

RKDES – Duindorp SV

Ook Duindorp sv is in de race om één van de vier felbegeerde beschikbare plaatsen in de tweede klasse in te nemen. Tegenstander RKDES eindigde net als Duindorp sv op de derde plaats in derde klasse.

EMM’21 – DWO

DWO was op dinsdag Soccer Boys de baas. De Zoetermeerders binden nu de strijd aan met EMM’21. De ploeg uit Roelofarendsveen eindigde op de tiende plaats in de tweede klasse C en zal een lastig obstakel vormen op het pad naar promotie voor DWO.

 

 

 

Lees verder