Warming-up nacompetitie 1e/2e klasse: OLIVEO naar Brielle, Honselersdijk tegen RCL

Na het overtuigende kampioenschap in de derde klasse vorig seizoen is OLIVEO opnieuw in de race voor promotie. De club uit Pijnacker start met een uitwedstrijd bij Brielle. sv  Honselersdijk kon dit seizoen niet genoeg punten verzamelen voor rechtstreekse handhaving en moet nu proberen om RCL aan de zegekar te binden.

Tekst: Roland van der Linden

Brielle – OLIVEO

Debutant OLIVEO speelde dit seizoen vrij wisselend, maar eindigde wel op een keurige vijfde plaats. De hoge klassering leverde de ploeg uit Pijnacker een plek in de nacompetitie op. Trainer Willem van der Smit: ,,Wij zien de nacompetitie wel als de kers op de taart en hopen dat we veel support gaan krijgen.”

OLIVEO kampt dit seizoen met veel blessures en zal ook tegen Brielle niet helemaal compleet zijn. Brielle eindigde in de eerste klasse D op een tiende positie. Van der Smit over de tegenstander: ,,Wij weten niet veel van Brielle, maar dit zijn vaak potjes op zich. We hebben veel zin in deze eerste finale. ”

sv Honselersdijk – RCL

De tweede seizoenshelft is voor de Westlanders teleurstellend verlopen. Trainer Pim van der Hoorn (foto): ,,Een wedstrijd of elf geleden stonden we op verliespunten nog gedeeld bovenaan. We hebben in de laatste fase dus te veel laten liggen. Hier zijn verschillende oorzaken voor te benoemen, maar dat is niet waar we ons nu op focussen. De focus ligt nu op de eerstvolgende wedstrijd die voor de deur staat.”

Schorsing

sv Honselersdijk speelt een thuisduel tegen RCL en mist door een schorsing één speler. Verder is iedereen fit en aanwezig. Van der Hoorn: ,,De sfeer in de ploeg is prima en je merkt de gretigheid om deze nacompetitie tot een goed einde te brengen. Dat was ook goed te merken tijdens de teambespreking van afgelopen dinsdag. De neuzen staan dezelfde kant op, wij gaan knallen zaterdag.”

Informatie

Van der Hoorn heeft afgelopen weekend vanuit verschillende kanten informatie over RCL gekregen en neemt dat zeker mee in de voorbereiding naar zaterdag. De sv Honselersdijk-trainer: ,,We hebben ons deze week voornamelijk gefocust op onze eigen ploeg. Het zal een zware wedstrijd worden tegen een defensief sterke en goed georganiseerde tegenstander. Wij zullen er in ieder geval alles aan doen om te laten zien, dat we eerste klasse-waardig zijn en wij gaan volle bak gaan strijden voor lijfsbehoud.”

Lees verder