Die Haghe sluit teleurstellend seizoen af

De competitie is voor de selecties van Die Haghe niet verlopen, zoals men op Ockenburgh bij aanvang van het seizoen had gehoopt, zeker na het prima seizoen van het eerste team in 2022-2023.

Voor Die Haghe 1 en 2 viel het doek en was degradatie een feit. Het derde team deed het beter, had alleen de pech dat het net geen kampioen werd.

De degradatie voor de hoofdmacht is niet het enige negatieve punt, maar ook het feit, dat veel spelers hun heil ergens anders gaan zoeken. Bovendien zetten ‘echte clubmensen’ als Sander de Jong (foto), Sebastiaan van der Starre, Junior Nelson en Peter de Kleer een punt achter hun actieve loopbaan in de selectie. Ook Dominique Broekhuizen zal volgend seizoen niet terugkeren als assistent van hoofdtrainer Marcel Koning.

Terugblik

Een terugblik op het seizoen leert, dat Die Haghe 1 eindigde op de dertiende en laatste plaats in de sterke eerste klasse C met 19 punten uit 24 wedstrijden (5x winst, 4x gelijk, 15x verlies). Het doelsaldo was -30 (27-57). Naast Die Haghe was de rechtstreekse degradatie ook een feit voor sv Nootdorp. TAC’90, sv Den Hoorn en sv Honselersdijk mogen in de nacompetitie proberen het vege lijf te redden.

Een zware taak voor het technisch management en staf om voor komend seizoen weer een capabele selectie samen te stellen voor de zeker ook weer interessante tweede klasse.

Lees verder