Jurian Koevoets maakt overstap van DSO naar FC Zoetermeer

Martijn de Zoete, hoofdtrainer van FC Zoetermeer, is verheugd weer een nieuwe speler aan zijn selectie te kunnen toevoegen. Jurian Koevoets (foto rechts, met trainer De Zoete), centrale verdediger van DSO, speelt komend seizoen in het geel-blauw van FC Zoetermeer.

,,Ik ben mijn voetbalcarrière op zesjarige leeftijd bij DSO begonnen. Op mijn elfde werd ik gescout door ADO Den Haag, maar na twee jaar besloot ik om terug te keren naar DSO, waar ik alle selectieteams doorliep en bereikte ik uiteindelijk het eerste elftal”, vertelt de pas 24-jarige Koevoets.

Mooie momenten

,,De afgelopen vier seizoenen bij DSO waren voor mij erg mooi. De promotie via de nacompetitie van de tweede naar de eerste klasse en het daaropvolgende kampioenschap in de eerste klasse zijn toch wel één van de mooiste momenten van mijn voetbalcarrière.”

Nieuwe baan

Jurian Koevoets is onlangs begonnen met een uitdagende nieuwe baan en wil zich daarmee meer gaan richten op zijn maatschappelijke carrière in combinatie met het spelen bij FC Zoetermeer. De aspiraties van de club om naar een hoger niveau te gaan spreken hem aan en hij hoopt komend seizoen met FC Zoetermeer opnieuw een stap in de goede richting te zetten.

Ervaring

Koevoets verder: ,,Ik kijk vol vertrouwen uit naar de komende periode. Ondanks dat ik nog maar 24 ben, denk ik zeker dat ik de club met mijn ervaring kan versterken. Tijdens mijn gesprekken heb ik een goed gevoel bij deze club gekregen en heb zin om er een mooi seizoen van te maken. Daarnaast spreekt mij de speelwijze van de hoofdtrainer erg aan en dit past bij mijn speelstijl. Ik verheug me erop om mijn nieuwe teamgenoten.”

Lees verder