Warming-up nacompetitie: Kevin van der Geest (VELO): ,,We hebben er zin in”

VELO leek aanvankelijk te moeten knokken om weg te blijven van de onderste regionen. Een opmars bracht de ploeg van trainer Kevin van der Geest (foto) in de nacompetitie. Nu gaan de Wateringers de strijd aan voor een ticket in de Vierde Divisie.

Tekst: Ton Beije

In plaats van knokken om weg te blijven van de p/d-duels onderin start VELO zaterdag thuis tegen Almkerk voor een plek in de Vierde Divisie. Wanneer keerden de kansen, waar kwam die ommekeer vandaan? Trainer Kevin van der Geest: ,,De spelers bleven hard trainen, werden beter en fitter. Ze strijden iedere week voor ieder punt.”

Door de resultaten kroop VELO omhoog. Staf en spelers gingen er echt in geloven, dat meedoen aan het competitietoetje mogelijk was. Hoe leefde dat?

,,Wij zijn niet arrogant geworden en vooral blijven doen waar we goed in zijn.”

VELO start zaterdag tegen Almkerk. Wat zegt die ploeg jou en heb je info kunnen verzamelen van die tegenstander?

,,Heel weinig! Een onbekende tegenstander voor ons,  maar de geluiden zijn dat het een hecht team is met een aantal goede individuele spelers.”

Wat verwacht je voor wedstrijd?

,,Ik verwacht twee teams, die aan elkaar gewaagd zijn. Met een tot de laatste minuut spannende wedstrijd.”

Mis je zaterdag nog spelers wegens blessures of anderszins?

,,Storm Verheijen en Vince van Egmond zijn helaas langdurig geblesseerd.”

 Promotie zal een geweldig afscheid zijn voor jou bij VELO en het is volgend seizoen dan – als je bij RKAVV zit – één van je tegenstanders.

,,Laten we beginnen met de uitdaging tegen Almkerk, we hebben er zin in.”

Lees verder