Warming-up nacompetitie: Mark Moen (Wippolder): ,,Zelf Susteren zien spelen”

Wippolder deed dit seizoen lang mee in de strijd bovenin in de sterke eerste klasse C. Even kwam er de klad in en moest Wippolder afhaken. Toch heeft de formatie van trainer Mark Moen (foto) wederom kans een stap omhoog te maken. In de nacompetitie strijden de Delftenaren voor een plek in de Vierde Divisie.

Tekst: Ton Beije

Trainer Mark Moen over die strijd het afgelopen seizoen in de eerste klasse C.

,,We zijn met Wippolder ook dit seizoen goed gestart. Al snel werd duidelijk dat iedereen gewaagd was aan elkaar in deze sterke eerste klasse en dat de huid elke wedstrijd duur verkocht moest worden. Wij hebben uiteindelijk de eerste periodetitel weten te pakken en dat is een compliment aan de spelersgroep. Dit omdat het niet vanzelfsprekend is om na een kampioenschap twee jaar terug en een halve finale play-offs vierde divisie vorig seizoen opnieuw ‘gewoon’ weer mee te draaien om de bovenste plekken. Tot maart hebben wij afwisselend met Forum Sport en een tweetal andere ploegen bovenaan gestaan. Wij hebben echter de laatste serie wedstrijden te wisselvallig gespeeld. De terugval was in mijn ogen een combinatie van factoren. Blessuregevallen (heeft iedereen last van), niet de juiste vorm van enkele spelers, maar ook de ontwikkeling die wij in gezet zijn van de juiste afwisseling zoeken tussen reactievoetbal en zelf ook meer verzorgd voetbal spelen in balbezit heeft ons met een aantal leermomenten hierin ook punten gekost.”

Een periodetitel was al binnen, dus de zekerheid om mee te doen aan de nacompetitie ook. Dat moet ook een gerust gevoel gegeven hebben.

,,Het lekkere was inderdaad dat je met een periodetitel op zak wat lekkerder speelt, al was snel duidelijk dat voor nagenoeg geen club tot ver in de competitie duidelijk was dat men in veilige haven was. Tot een aantal wedstrijden voor het einde konden ploegen nog zowel naar boven als naar beneden gaan strijden voor de nacompetitie, een bijzondere situatie en dit geeft ook direct de gelijkwaardigheid aan van de ploegen in deze afdeling. Elke ploeg op zijn eigen wijze van voetbalopvatting.”

Hoe hebben jullie je voorbereid op die nacompetitie, want het was op een gegeven moment wel duidelijk, dat dat voor Wippolder na de competitie zou wachten?

,,Toen een drietal wedstrijden voor het einde duidelijk werd dat wij geen kampioen meer konden worden zijn wij ons gaan focussen op de tweede plek. Ten eerste om zo hoog mogelijk te eindigen, ten tweede om voor Wippolder wederom een historisch hoge plek op de ranglijst vast te leggen en ten derde omdat een tweede plek enkele voordelen met zich mee brengt (eerste ronde vrij en thuiswedstrijd nacompetitie).”

Jullie spelen tegen Susteren. Wat zegt die ploeg jou en heb je nog wat info te pakken kunnen krijgen?

,,Ik ben afgelopen zondag nadat duidelijk werd dat wij in Limburg zouden spelen die kant op gereden. Na een lekkere rit van ruim twee uur heb ik een degelijke ploeg aan het werk gezien die aan het strijden was om de tweede plek in de eerste klasse F. Ik heb al enige informatie kunnen inwinnen, dus al was dat slechts een wedstrijd op zich. Dit in combinatie met enkele extra informatie van bevriende trainers uit die regio en het vertrouwen in een groep van achttien gretige spelers moet zorgen voor een goed resultaat aanstaande zondag.”

Aanvankelijk zouden jullie spelen op zaterdag, maar het werd – vrij laat – ineens zondag. Alles nog kunnen regelen?

,,Na het inplannen van de wedstrijd op zaterdag zijn wij met een groepje vanuit de staf en spelersgroep de diverse zaken in gang gaan zetten (bus vervoer, lunch, supporters, communicatie, etcetera). Op dinsdagmiddag pas kreeg ik een telefoontje van Frank Stevens (wedstrijdsecretaris), dat de KNVB gebeld had dat ze een foutje hadden gemaakt. Dit was aangekaart door Susteren zelf omdat zij een zondagclub zijn en wij als Wippolder geen principiële zaterdagvereniging. Deze keuze moest twee jaar terug aangegeven worden bij de overgang van zondag naar zaterdag en ondanks dat clubs (en dus ook spelers) zich nu volledig op de zaterdag focussen, wordt er op dit soort momenten , klaarblijkelijk volgens de regels, nog gekeken naar dit argument. Volgens de regels uiteindelijk legitiem heb ik mij laten vertellen, maar een foutje met consequenties omdat veel mensen vanaf dinsdag van alles in het werk moesten stellen om de eerder geregelde zaken aan te passen. Daarnaast heeft iedereen een drukke agenda dus moesten mensen die op zondag werken verlof aanvragen en diverse al geregelde feesten en partijen geannuleerd worden. Foutje bedankt.

Ik heb de groep dinsdagavond aangegeven dat we met zijn allen als Wippolder even de pest er in mogen hebben, maar dat we vanaf dat moment (aanvang training) dit punt opzij moesten zetten met de volle focus richten op de aanstaande wedstrijd voor de nacompetitie.”

Hoe ziet de voorbereiding er zondag verder uit? Op tijd vertrekken, een trip waarop je het één en ander van het land kan zien….

,,Wij hebben de mooiste route uit laten zoeken en de plaatselijke VVV benaderd om zodoende nog wat van ons mooie landje te kunnen zien. Het vertrek zal vroeg in de morgen zijn om na een rit van ruim 2,5 uur ter plaatse nog even de benen te kunnen strekken. Met flink wat supporters die ons zullen volgen per bus en met de auto verwacht ik dat wij nog even zullen blijven hangen in het zuiden voordat wij hierna, ervan uitgaande dat we winnen, op de terugweg in de bus een mooi feestje zullen vieren.”

Kun je met een fitte selectie op weg of zijn er nog spelers die niet inzetbaar zijn?

,,We kunnen met een nagenoeg fitte groep aantreden. Alleen Colin Venema en Rik Luisman zijn nog geblesseerd, maar op de weg terug. Een goede, fitte en gretige groep dus zodat er keuzes gemaakt moeten worden, maar waardoor er ook veel mogelijkheden zijn om indien nodig vanaf de bank in te kunnen grijpen met een diversiteit aan kwalitatief goede invallers.”

 

 

Lees verder