Warming-up nacompetitie: Mike Jonk (FC ‘s-Gravenzande): ,,Halsteren niet onderschatten”

FC ‘s-Gravenzande begon de nacompetitie goed door een nipte overwinning midweeks bij Halsteren. De formatie van trainer Mike Jonk (foto) is echter nog lang niet zeker van een plek in de volgende ronde. Dan moet er zaterdag op het eigen Juliana Sportpark tenminste gelijk gespeeld worden tegen datzelfde Halsteren.

Tekst: Ton Beije

Voorafgaand aan dat thuisduel even bijpraten met trainer Mike Jonk over het uitduel tegen Halsteren en uiteraard een vooruitblik naar zaterdag, als er om half drie wordt afgetrapt.

Hoe is het duel uit tegen Halsteren naar jouw mening verlopen, los van een positieve uitslag?

,,We begonnen sterk en kwamen al vroeg op voorsprong, maar Halsteren gaf zich niet zomaar gewonnen. We creëerden een aantal goede kansen om al sneller de score uit te breiden maar dat lukte helaas niet. Halsteren had een duidelijk plan en was in de omschakeling met veel lange ballen steeds dreigend. We moesten aardig aan de bak om weer op voorsprong te komen. Uiteindelijk ben ik trots op onze ploeg, vooral in de tweede helft toen we meer onder druk kwamen.”

Eén zwaluw maakt nog geen zomer. In de nacompetitie vallen heel vaak verrassingen (zie KKD). Is Halsteren jou mee- of tegengevallen?

,,Halsteren heeft me verrast! Het is een geduchte tegenstander met veel kwaliteit in de ploeg. De vormdip die het recent had in de competitie was afgelopen woensdag niet terug te zien! Het is een gevaarlijke ploeg, die speelt naar de kwaliteiten en dat mogen we absoluut niet onderschatten.”

Wat verwacht je zaterdag voor wedstrijd?

,,Ik verwacht opnieuw een zware wedstrijd. Halsteren zal ongetwijfeld alles op alles zetten om een goed resultaat neer te zetten en zich te kwalificeren voor de volgende ronde. Wij zullen hetzelfde doen. Het zal belangrijk zijn om gefocust te blijven, onze kansen te benutten en vooral ons verdedigend goed staande te houden.”

Hebben alle spelers het uitduel goed doorlopen, met andere woorden, haken er nog spelers af met een blessure of lichte pijntjes?

,,Er zijn hier en daar wat lichte pijntjes, waardoor we niet met dezelfde elf spelers kunnen starten. We hebben donderdag na de videoanalyse nog een hersteltraining gehad en zorgen er met de hele staf voor dat iedereen optimaal voorbereid is voor morgen.”

 

Lees verder