VIDEO: Joris Mathijsen: ,,Staf blijft volgend seizoen intact”

De kruitdampen zijn inmiddels verdwenen na de afstraffing van ADO Den Haag in het tweede duel tegen Excelsior Rotterdam en de ellende met de supporters. Het vizier is alweer gericht op het volgende seizoen.
Blijft de trainer na het niet bereiken van de promotie, blijft de staf verder intact. ADO TV had een uitgebreid interview met de technisch verantwoordelijke man bij ADO Den Haag Joris Mathijsen.

Tekst: Ton Beije

In dat gesprek liet hij al weten dat de staf vrijwel hetzelfde blijft komend seizoen. Alleen vertrekt er een fysiotherapeut naar FC Utrecht en daar moet een nieuwe voor komen. Het is ook duidelijk welke spelers niet zullen terugkeren. Mathijsen: ,,De voetbalwereld is vaak hard. Soms kiezen spelers voor een andere uitdaging, in andere gevallen verlengt de club het contract niet.”

Huurlingen

Drie huurlingen keren terug naar hun oude clubs. Justin Ché naar Brodby JF, Henri Koudossou naar Augsburg en Henk Veerman naar FC Volendam. Mathijsen: ,,Bij Veerman was er een verplichte koop bij promotie. Wij gaan komende weken kijken wie er eventueel toch blijven.”

Er vertrekken dus spelers, maar er komen ook nieuwe spelers bij. De financiële ruimte komt daarvoor vrij. De selectie moet beter worden dan dit seizoen. Wat dit seizoen niet lukte, moet volgend seizoen wel gebeuren: eindigen bij de eerste twee!

Bekijk het uitvoerige interview van ADO TV, dat eerder op de clubsite verscheen.

Lees verder