Sir Winston Fun & Games Cup: Nootdorp JO17 en HBS JO18 bereiken finale

Deze week werden veel deelnemers aan de finaledag bekend. In het JO18-toernooi won HBS na strafschoppen van rivaal Quick. HBS JO17 kon de finale niet bereiken. Sv Nootdorp bleek de betere ploeg en mag nu aantreden tegen Westlandia JO17.

Tekst: Roland van der Linden    |      Foto’s: Sander de Hollander

JO18-Cup

Op het terrein van Quick nam HBS het op tegen de Haantjes. In de reguliere speeltijd bleven de massaal opgekomen toeschouwers verstoken van doelpunten, waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen. HBS bleek hier in de betere ploeg en mag het nu opnemen tegen Westlandia JO18 in de finale.

JO17-Cup

Competitiegenoten HBS en sv Nootdorp kwamen elkaar tegen in de halve finale van de JO17-Cup.  In de eerste helft hadden de aanvallers van beide teams het vizier niet op scherp staan. Tegen het einde van de helft vlagde de assistent-scheidsrechter van HBS voor buitenspel, maar scheidsrechter Rob Twigt liet doorspelen en de aanval leverde een corner op voor sv Nootdorp. De hoekschop leverde opnieuw een corner aan de andere zijde. De grensrechter van HBS appelleerde voor een achterbal. Arbiter Twigt ging in discussie met de assistent en gaf hem na een woordenwisseling een gele kaart. In de tweede helft werd de assistent van HBS vervangen.

Vijf minuten na de rust kreeg HBS-speler Mano van de Berg een gele kaart na het onrechtmatig onderbreken van een aanval van sv Nootdorp. In de 52e minuut werd HBS-speler Bo Staal aangetikt door Dennis Lodder en kreeg HBS een strafschop. Noi Franken zag zijn schot uit het doel gewerkt worden door doelman Frank Verlaat.

Vijf minuten later kreeg Mano van de Berg zijn tweede gele kaart en moest de Haagse ploeg verder met tien man. Gescoord werd er niet meer en strafschoppen moesten de beslissing brengen. Nootdorp bleef het meest koelbloedig en won de serie met 4-5. Noi Franken miste de laatste strafschop namens HBS.

In de finale is Westlandia JO17de tegenstander van de Nootdorpers. De Westlandse ploeg was op Sportpark De Hoge Bomen met 5-4 FC Skillz de baas.

JO16-Cup

De JO16 van DHC mag haar opwachting maken op de finaledag. In de halve finale kon de Delftse ploeg SVH met 4-0 aan de zegekar binden.