Oud-ADO speler Nick Kuipers met Persib Bandung kampioen van Indonesië

Persib Bandung, met voormalige ADO Den Haag-speler Nick Kuipers (foto) in de gelederen, is vrijdag kampioen geworden van de BRI Liga 1, de hoogste afdeling in Indonesië. Bandung versloeg in de eerste wedstrijd van de play-offs Madura United met 3-1.

Tekst: Peter Petit

Voor de ploeg uit Bandung scoorden goaltjesdief David da Silva, Marc Klok en Beckham Putra. Ook de eerste wedstrijd in deze play-offs werd met 3-0 een prooi voor Bandung, dat dus met een totaalscore van 6-1 tot kampioen werd gekroond. Het is de eerste keer sinds tien jaar dat in Bandung de nationale titel kan worden gevierd.

VAR

In deze Champions Serie werd voor de eerste keer in het Indonesische voetbal gebruik gemaakt van een VAR. Tevens was het de eerste keer dat het kampioenschap in ‘de gordel van smaragd’, werd bepaald aan de hand van de Champions Serie, waarvoor zich de beste vier teams uit de reguliere competitie kwalificeerden.

Tweede

Borneo FC voerde lange tijd de ranglijst aan, maar slaagde er niet in zich te plaatsen voor de finale van de Championship Series. Kampioen Bandung stond in de reguliere competitie slechts op de tweede plaats. Maastrichtenaar Kuipers verliet ADO Den Haag in 2019. Het contract van de lange verdediger bij Persib Bandung loopt nog tot 2025.

Lees verder