Haagse gemeenteraad stemt in met terugkeer ADO Den Haag in Zuiderpark

De fractie van Hart voor Den Haag vindt dat de terugkeer van ADO Den Haag naar de trainingsaccommodatie van het Zuiderpark dé kans is vom het fameuze internationaal jeugdtoernooi terug te halen.

Tekst: Peter Petit

De grootste partij in de Haagse gemeenteraad diende daarover donderdag tijdens een gemeenteraadsvergadering een motie in.

De laatste keer dat het evenement, voor de zestigste keer, werd georganiseerd was in 2013. In 2014 kon het evenement geen doorgang vinden vanwege het WK hockey dat dat jaar in het toenmalige Car Jeans Stadion werd gehouden.

Afspraken

In 2018 werden er, tijdens een werkbezoek van voormalig directeur Mattijs Manders en oud-wethouder van sport Richard de Mos in China met toenmalige clubeigenaar United Vansen Sports, afspraken gemaakt over een comeback van het toernooi. Maar door wisselingen van zowel directie, wethouder als clubeigenaar zijn die afspraken nooit nagekomen. Raadslid Coen Bom (foto) van Hart voor Den Haag vindt dat nu de tijd is aangebroken voor een terugkeer van het befaamde jeugdtoernooi van weleer.

Instemming verhuizing

De Haagse gemeenteraad stemde donderdag tevens in met het voorstel van verhuizing van de mannenselectie van ADO van het huidige trainingscomplex in Rijswijk naar het Zuiderpark. Daarmee is het definitief dat de mannenselectie, waarschijnlijk eind van dit jaar/begin volgend jaar, sinds het seizoen 2020-2021 weer terugkeert naar het Zuiderpark.

(Foto: Gemeente Den Haag)

Lees verder