Lineth Beerensteyn bezorgt Oranje-vrouwen belangrijke winst op Finland

De laatste thuisinterland van Lieke Martens werd door de Oranje Leeuwinnen met 1-0 gewonnen door een treffer van de Delftse Lineth Berensteyn, ooit begonnen bij DHC en via de ADO Den Haag Vrouwen een inmiddels fraaie loopbaan opgebouwd.

Tekst: Ton Beije      |    Foto’s: Eric de Wit

Doordat Noorwegen en Italië in Oslo tegen elkaar gelijk speelden, heeft Nederland weer de leiding in poule 1 van groep A, met dinsdag de uitbeurt tegen de Finse vrouwen.

Lieke Martens speelde op Spangen, de thuishaven van Sparta, haar laatste thuiswedstrijd. De 31-jarige speelster, met een prachtige carrière achter zich, stopt bij Oranje, maar gaat nog wel door bij haar club.

In de ploeg van Andries Jonker was er het debuut van keepster Daniëlle de Jong, omdat Daphne van Domselaar wel op de weg terug is, maar nog niet wedstrijdfit. De Jong hield keurig ‘de nul’. ADO Den Haag-keepster Barbara Lorsheyd zat op de bank bij Oranje.

In het eerste bedrijf had Oranje wel een veldoverwicht, maar moest zeker attent blijven bij de tegenstoten van de Finse ploeg. In de tweede helft was Oranje nadrukkelijker te zien op de helft van Finland, op zoek naar de openingstreffer. Lieke Martens was er dichtbij, maar haar schot van buiten de zestien belandde op de lat.

Kort daarna viel dan toch de verdiende treffer in een volgepakt Spangen. In de 65ste minuut was Lineth Beerensteyn doeltreffend nadat de bal na een hoekschop voor haar voeten via. Met een halve draai schoot zij langs de grond binnen: 1-0. De opgekomen Esmee Brugts was nog dicht bij de tweede Oranje-treffer, maar die bleef uit.

In de slotfase (plus vijf extra minuten) probeerde Finland nog iets terug te doen, maar de Oranje-defensie hield stand en trok de 1-0 voorsprong over de meet. Vlak voor het laatste fluitsignaal kreeg Lieke Martens haar publiekswissel. Later op deze website meer aandacht voor Lieke Martens, met een fraaie fotoserie.

 

Lees verder