HBS O23 ook volgend seizoen met trainer Ramon van Steekelenburg op hoogste niveau

Ramon van Steekelenburg (foto) heeft zijn contract met HBS met een jaar verlengd en blijft dus ook in het seizoen 2024-2025 trainer van HBS O23. De kweekvijver van HBS 1 speelt een cruciale rol in de plannen van de voetbalafdeling om met zo veel mogelijk talent van eigen bodem zo goed mogelijk te presteren op topamateurniveau.

Van Steekelenburg, die eerder bij onder andere Wilhelmus en VELO als trainer actief was, staat bekend als een betrokken en communicatief sterke coach. ,,Hij heeft een goed oog voor de ontwikkeling van jeugdspelers”, aldus Marcel Tjin van de technische commissie van HBS. ,,Dat is des te belangrijker voor een vereniging als HBS, die spelers niet betaalt en daarom sterk afhankelijk is van doorstroming vanuit de jeugd. We zijn dan ook ontzettend blij dat Ramon HBS O23 nog een jaar onder zijn hoede heeft.”

Talenten

In het afgelopen seizoen maakten de HBS O23-spelers Ebi Broug, Manuel Francisco, Sem Reuser en Koen Starrenburg voor het eerst officieel deel uit van de selectie van HBS. Komend seizoen is Stijn Warmenhoven al zeker van een plek in de selectie. Daar komen nog vier à vijf talenten bij. Zij mogen zich tijdens de voorbereiding in juni en juli bewijzen. De kandidaten zijn Stan van Dijk, Kai van Heusden, Mica Knoester, Bas Oostlander, Julian van den Raad, Jelle van Rijn, Boyd Schildkamp en Mathisse Tjin.

Topniveau

Het afgelopen seizoen hebben Van Steekelenburg en zijn mannen uitstekend gepresteerd. In de eerste seizoenshelft eindigden ze op plek twee op het hoogste niveau voor O23-elftallen. In de tweede seizoenshelft waren de resultaten wisselend, maar wel was al snel duidelijk dat HBS O23 ook volgend seizoen op dit topniveau blijft spelen.

Staf intact

Naast Ramon van Steekelenburg blijven assistenten Mart Groot en Bas van de Meer volgend seizoen verbonden aan HBS O23.  Ook het voltallige managementteam, bestaande uit Harald Rademakers, Steven Visee en Mirjam de Zwart, blijft zich inzetten om de groep zo goed mogelijk te begeleiden. Er wordt nog gezocht naar versterking van het medische team in de vorm van een fysiotherapeut (in opleiding).

Lees verder