Voetbalclub Amsvorde wint verkiezing mooiste amateurshirt van Nederland

vv Amsvorde uit Amersfoort is verkozen tot winnaar van het mooiste amateurshirt van Nederland. Dat werd bekendgemaakt door Hélène Hendriks in het programma De Oranjezomer.

De winnaar werd gekozen door de jury van de Cor Potcast en door de stemmen van het Nederlandse publiek. In het kader van het Nationale Voetbalweekend zocht de KNVB samen met de Cor Potcast afgelopen weken naar het mooiste amateurshirt van Nederland. Dit weekend staat volledig in het teken van het vieren van het amateurvoetbal en de waarde van deze sport in Nederland.

Parel

De mannen van de Cor Potcast zijn enthousiast: ,,Een asymmetrisch kruis is het beste voetbalshirt-fashionstatement van het jaar”, aldus Bart Vriends. Maarten de Fockert: ,,Zwart is geen kleur, maar wel de mooiste kleur voetbalshirt. Deze parel is bijzonder door zijn aantrekkelijke eenvoud en net als de sponsor, Café de Prins, is dit tricot een plek om in thuis te komen. Ook inzetbaar om je festivaloutfit te completeren, en dat is niet voor ieder shirt weggelegd.”

Trots

Danny de Graaf, voorzitter vv Amsvorde: ,,We zijn heel trots op ons shirt. Dit shirt is een initiatief van een zeer betrokken seniorenteam en het is geweldig dat hun inzet zo wordt beloond. We hebben daarom ook besloten dat dit shirt volgend jaar door de hele club wordt gedragen als het 100-jarig jubileumshirt.”

Aandacht

Meer dan 500 verenigingen namen dit weekend deel aan het Nationale Voetbalweekend, waardoor er door het hele land volop aandacht was voor het amateurvoetbal. Overal in Nederland werden verschillende activiteiten georganiseerd, zoals circuittrainingen, benefietwedstrijden, skillgames en wedstrijden waar zelfs de allerkleinsten en senioren aan kunnen deelnemen. Bovendien waren de spelers van het Nederlands elftal zaterdag tijdens de open training tijdens de warming-up te bewonderen in hun eigen amateurshirts.

Vriendschappen

,,Voetbal gaat verder dan alleen het spelletje op het veld; het bouwt vriendschappen, die een leven lang duren. Elke week komen miljoenen mensen samen, op het gras of langs de lijn, allemaal verenigd door hun liefde voor hun club of de kleuren van hun team. Voetbal brengt mensen samen”, aldus Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal bij de KNVB.

Bij de foto: vlnr: Danny de Graaf (voorzitter vv Amsvorde), Hélène Hendriks (programma Oranje Zomer) en Bert Beumer, lid van vv Amsvorde.

(Bron: KNVB)

Lees verder