Nacompetitie 4e/5e klasse: Quick door na verlenging, SVH langs Semper Altius

Voor sv Houtwijk viel het doek in de nacompetitie na een dikke nederlaag tegen Sporting Leiden. Quick en SVH mogen nog wel hopen op verlenging van hun verblijf in de vierde klasse.

Tekst: Roland van der Linden      |     Foto’s: Kees Franken

sv Houtwijk – Sporting Leiden

Op Sportpark Rijnveld bleven de doelpunten lang uit. Pas zeventien minuten voor het eindsignaal openden de bezoekers de score. In de laatste acht minuten kwam de doelpuntenmachine van de Leidse ploeg flink op gang. Met vier treffers werd de score opgevoerd naar 0-5. Voor Sporting Leiden waren onder andere Ryan du Prie, Nando Hoogstraten en Lorenzo Calkhoven trefzeker.

Semper Altius – SVH

In Rijswijk nam SVH al na dertien minuten de leiding door een treffer van  Joao Baptista Correia. Met iets meer dan een half uur op de klok nam Wesley Schouten de 0-2 voor zijn rekening en deze stand bleef tot aan de 0-2 op het bord.

In de tweede helft kreeg Carlo Pikeur in de 58e minuut een rode kaart en moest SVH met tien man verder. Het deerde de bezoekers niet. Een kwartier later tekende Wesley Schouten met zijn tweede treffer voor de 0-3. Mick van Oorschot bracht nog wel de 1-3 op het bord, maar de Rijswijkers konden een nederlaag niet voorkomen. Semper Altius zal ook komend seizoen in de vijfde klasse uitkomen en SVH neemt het in de finale op tegen Rotterdam United.

Hazerswoudse Boys – Quick

In een spannend duel pakte Quick de zege in de verlenging. De mannen van trainer Remco de Graaf startten sterk aan het duel en kwamen door treffers van Kees Noorman en Alberto Segantini op 0-2. Vlak voor rust kwam Hazerswoudse Boys terug in de wedstrijd: 1-2.

In de tweede helft nam Tobias van Emst de 1-3 voor zijn rekening. De spanning kwam volledig terug in het duel door de 2-3 te scoren en in de laatste minuut ook de 3-3 op het bord te zetten. In de verlenging sloeg Quick alsnog toe. Daan Vierling en Taco Steens beslisten de thriller alsnog in Haags voordeel. Quick stuit in de finale op Bolnes.