Nacompetitie 4e/5e klasse: MSV’71 weet tij te keren en wint na achterstand

RVC Celeritas kijkt uit naar een nieuw seizoen een klasse lager na verlies tegen Simonshaven. MSV’71 kwam terug van een achterstand en gaat verder ten koste van WDS. Quick Steps speelt volgend jaar in de vijfde klasse na verlies van Rotterdam United. SEP degradeert na nipt verlies tegen Linschoten.

Tekst: Jay Jay de Vos van Steenwijk

Simonshaven – Celeritas

RVC Celeritas mocht naar Simonshaven om behoud in vierde klasse veilig te spelen. Halverwege de eerste helft slaagde Simonshaven er in om de keeper van RVC Celeritas te omzeilen en zo op voorsprong te komen. Niet lang daarna kwam alweer de tweede klap voor de bezoekers, namelijk een discutabele strafschop waar de scheidsrechter en de grensrechter het niet met elkaar eens waren. Toch bleef de strafschop staan en zo werd het 2-0. RVC Celeritas werd dus met een achterstand de kleedkamer ingestuurd voor de pauze en moest een andere tactiek gaan verzinnen om nog terug te kunnen komen. Halverwege de tweede helft, die door blessures aan de kant van Simonshavens veel stil lag, was daar dan toch de aansluitingstreffer. Een geweldige actie van Eldrin Serbony resulteerde in een doelpunt: 2-1. RVC Celeritas was vanaf dit punt de betere partij en had veruit de meeste kansen, alleen had de doelman van Simonshaven een engeltje op de lat zitten, dat hem behoedde voor de 2-2. RVC Celeritas had alles gegeven en na ruim honderd minuten (mede door blessuretijd) werd er afgesloten en was duidelijk dat de bezoekers in de vijfde klasse gaan uitkomen. De spelers en staf gaan zich met elkaar focussen op een nieuw seizoen.

WDS – MSV’71

MSV’71 mocht afreizen naar Driebruggen voor de wedstrijd tegen WDS. Hoewel MSV’71 goed begon aan de eerste helft was het een enorme domper toen WDS halverwege de eerste helft de leiding nam: 1-0. MSV’71 slaagde er niet in om de stand nog gelijk te trekken en keek bij rust tegen een achterstand aan. In de kleedkamer zal het één en ander besproken zijn hoe dit goed te maken. MSV’71 kwam de kleedkamer en ging op jacht naar de gelijkmaker om er een verlenging uit te slepen. In de slotfase werd het pas spannend toen Christiaan van der Pol de gelijkmaker er in schoot en zo de verlenging afdwong: 1-1. Nu MSV’71 zeker was van de verlenging werd er nog meer druk gezet om te kijken of er misschien wel meer in zat. En dat zat er in, want Arno van Zweden zag ineens de korte hoek vrij en schoot de bal binnen en was MSV’71 zeker van de winst. De vreugde was dus groot na negentig minuten en de ploeg uit Maassluis gaat zich op maken voor de finalewedstrijd tegen Sporting Leiden.

Quick Steps – Rotterdam United

Quick Steps heeft een goed seizoen gedraaid en is knap derde geworden in de vijfde klasse. De club is volop bezig met het nieuwe seizoen en heeft de eerste aanwinsten al binnen. Maar er was ook nog dit seizoen, een seizoen dat een mooie bekroning kon krijgen door middel van de nacompetitie. Al snel bleek dat Rotterdam United niet van plan was om ruimte te maken voor Quick Steps in de vierde klasse. De ploeg uit Rotterdam kwam snel op voorsprong. Het slaagde er zelfs in om er nog twee doelpunten bij te maken en toen besloot Quick Steps om wat terug te doen. Jimmy de Bruin trok de score van 0-3 achter naar 1-3 en zo kreeg Quick Steps wat meer vertrouwen. Dit mocht alleen niet baten en Rotterdam United scoorde nog twee keer en bepaalde de eindstand van 1-5. Zo zal trainer Ronald Freen (foto) met zijn Quick Steps weer moeten starten in de vijfde klasse.

SEP – Linschoten

SEP speelde de eerste wedstrijd van de nacompetitie thuis tegen Linschoten. De ploeg uit Delft kwam al snel op achterstand, maar wist dit via Marco van Blitterswijk al snel goed te maken: 1-1. Noah Maat maakte voor rust zelfs nog de 2-1 en zo leek SEP met een goed gevoel de rust in te gaan. Niks bleek minder waar, want toen de ploeg uit Delft weer de kleedkamer uit kwam was het Linschoten dat aanzette voor een beter resultaat. Het kwam snel op gelijke hoogte met SEP en ging er uiteindelijk nog vandoor met de winst. SEP degradeert dus naar de vijfde klasse door een verliespartij van 2-3 tegen Linschoten.