Nacompetitie 3e /4e klasse: Vredenburch en sv Loosduinen houden kans derde klasse

Vredenburch speelde zaterdag voor een plek in de derde klasse na de winst bij Naaldwijk. VDL verloor met 1-6 van Meeuwenplaat. sv Loosduinen mag blijven hopen op promotie, terwijl Strijen een droom uiteen ziet spatten na het verlies.

Tekst : Jay Jay de Vos van Steenwijk    |     Foto’s: Danny Ploegaert

Naaldwijk – Vredenburch

De eerste helft van deze nacompetitiewedstrijd was Naaldwijk de betere partij. Desondanks slaagde Naaldwijk – net als Vredenburch – er niet in om te scoren. Zo gingen beide teams met een 0-0 ruststand de kleedkamer in.

Vredenburch kwam als betere partij de kleedkamer uit en stond binnen tien minuten 0-2 voor. Naaldwijk was ineens wakker en wist dat het iets terug moest doen. Danny Niel bracht zijn club Naaldwijk nog terug in de wedstrijd door de 1-2 aan te tekenen, maar dit was niet genoeg. Naaldwijk moest na negentig minuten accepteren dat het het volgend seizoen uitkomt in de vierde klasse en Vredenburch kan bij winst volgende week de derde klasse betreden. De tegenstander voor de Rijswijkers is dan Bergambacht.

VDL – Meeuwenplaat

VDL ontving thuis Meeuwenplaat. Meeuwenplaat kwam al snel op voorsprong en niet lang daarna was het VDL, dat in eigen doel scoorde: 0-2. Net voor rust tekende Kees Ketting voor de aansluitingstreffer en bepaalde zo de ruststand op 1-2. Na de pauze was er wederom een eigen doelpunt aan de kant van VDL en kort daarna viel ok de vierde treffer voor de bezoekers: 1-4. VDL slaagde er niet in nog iets terug te doen. Meeuwenplaat scoorde nog twee keer en bereikte zo de volgende ronde. VDL is volgend seizoen terug te vinden in de vierde klasse, terwijl Meeuwenplaat nog kans maakt op promotie.

Strijen – sv Loosduinen

sv Loosduinen heeft een mooi seizoen kunnen afsluiten met een plek in de nacompetitie. Het zou nog mooier zijn om alsnog een plek af te dwingen in de derde klasse. Halverwege de eerste helft uit tegen Strijen opende sv Loosduinen de score door een doelpunt van Bart Ruwaard: 0-1. Een mooi moment was het voor Loosduinen dat de finale al rook. Net voor de rust was het toch Strijen dat terugkwam in het duel: 1-1. Dat beloofde nog een spannend tweede bedrijf.  sv Loosduinen kwam sterk uit de startblokken en kreeg het eerste half uur een groot aantal kansen, die net naast gingen of door de doelman werden gepareerd. In de slotfase was daar dan de bevrijdende 1-2 van Tom Vrieling. De genadeklap, 1-3, kwam van de voet van Erdi Cinar. sv Loosduinen blijft door dit resultaat uitzicht houden op de derde klasse en Strijen gaat in de vierde klasse verder. De Loosduinse ploeg van trainer Ronald Paats treft in de volgende ronde een oude bekende, namelijk GSC ESDO.