Nacompetitie 2e/3e klasse: BSC’68 en DWO moeten zich gewonnen geven

BSC’68 kende een prima debuutseizoen in de derde klasse en miste de titel op doelsaldo. In de nacompetitie kwam een vroegtijdig einde aan de hoop op promotie door een nederlaag in de verlenging tegen FC Oudewater. Ook DWO moest het hoofd buigen in het duel met EMM’21.

Tekst: Roland van der Linden  (bijdrage Eric de Wit)   |     Foto’s: Eric de Wit

BSC’68 – FC Oudewater

In de eerste helft begon de equipe van trainer Abdullah Sari met veel inzet aan de wedstrijd. In die beginfase hing een doelpunt al even in de lucht en in de 23e minuut was het dan toch raak en tekende Joep van Stralen voor de 1-0. Er werden pittige duels uitgevochten, maar arbiter Ed Pieterman liet veel toe, waardoor de snelheid in het spel bleef.

Een tegenvaller voor FC Oudewater was het geblesseerd uitvallen van verdediger Bob Appels. Enkele minuten voor het rustsignaal kwam FC Oudewater op gelijke hoogte. Kick van Zuijlen kopte vanuit een corner de bal snoeihard tegen de touwen: 1-1. In die laatste fase van de eerste helft nam FC Oudewater het initiatief, maar het bleef een gelijk opgaande strijd.

Na de doelwisseling eenzelfde spelbeeld. Twee ploegen die niet voor elkaar onder wilde doen en dat leverde een spannende wedstrijd op voor de volle tribune. Na tien minuten spelen in de tweede helft kwamen de gasten door een doelpunt van Sven Rietveld zelfs op een 1-2 voorsprong.

BSC’68 begon een waar offensief, maar wat het ook probeerde, de defensie uit Oudewater hield stand. Tot tien minuten voor het einde van de reguliere speeltijd. Vanuit een inworp ter hoogte van het zestienmetergebied scoorde invaller Finn Goulooze de gelijkmaker: 2-2. Ondanks de steun van het publiek bleef het 2-2, waarna begonnen kon worden aan de verlenging.

In de derde minuut van die eerste verlenging kwam de thuisploeg door een eigen doelpunt weer op achterstand en die wist BSC’68 in de resterende minuten van de eerste verlenging niet meer goed te maken. In de tweede verlenging had FC Oudewater het betere van het spel en leek de energie uit de ploeg van Abdullah Sari op te zijn. Toch kreeg invaller Kaan Sari in de laatste minuten nog twee opgelegde kansen om richting strafschoppen te gaan, maar hij faalde in de afronding: 2-3.

EMM’21 – DWO

In Roelofarendsveen opende de Zoetermeerse formatie de score negen minuten voor de rust. Marwan Moradi nam de treffer voor zijn rekening: 0-1. Vlak voor het rustsignaal kwam DWO met tien man te staan na een rode kaart voor Joshua Steenvoorden. In de blessuretijd van de eerste helft kwam EMM’21 langszij in het gelijkopgaande duel: 1-1.

Na de doelwisseling moest DWO met tien man flink aan de bak om nog een goed resultaat te boeken. Na twaalf minuten schoot de thuisploeg de bal onhoudbaar voor de DWO-doelman de touwen in. DWO zette alles op alles om het tij nog te keren, maar kon de 2-1 achterstand niet meer ongedaan maken. In de slotfase kreeg ook Bas Koolmees nog een rode kaart voorgehouden.