Nacompetitie 3e/4e Divisie: FC ’s-Gravenzande verder na winst op Halsteren

Na de knappe 2-3 overwinning afgelopen woensdag in Halsteren stond zaterdag de returnwedstrijd op het programma op het eigen Juliana Sportpark. Een klein voordeel voor FC ’s-Gravenzande was dat het aan een gelijkspel al genoeg had om verder te komen. Maar een makkelijke opgave zal dat zeker niet worden was de verwachting, want Halsteren kreeg woensdag ook enkele prima kansen om de wedstrijd in haar voordeel te beslissen. Genoeg ingrediënten om er een aantrekkelijke wedstrijd van te maken en met het thuisvoordeel is FC ’s-Gravenzande zeker niet kansloos.

Tekst: Jan Hoogenraad        |      Foto’s: Ron Heinen

FC ’s-Gravenzande speelde een heel degelijke wedstrijd tegen Halsteren. Het speelde heel behoudend, gaf bijna niets weg en probeerde met goed voetbal een opening te vinden in de defensie van de tegenstander. In de tweede minuut mocht Timo Ploemen een hoekschop nemen en kopte Sil van Ooijen vervolgens naast. Voor Halsteren was Jasper Gunter gevaarlijk, maar hij zag zijn inzet geblokt door de ’s-Gravenzandse defensie. Ook Jeremy de Witte was nog kansrijk, maar zijn inzet werd door Ardi Luijendijk tot hoekschop verwerkt.

Ging het in de eerste twintig minuten nog aardig gelijk op, hierna nam de thuisploeg steeds meer het initiatief, alleen het afronden lukte nog niet. Een uithaal van Sil van Ooijen werd door de doelman gestopt en op aangeven van Bram Sommeling zag Frank Broos de bal via de lat weer terug het veld in komen. Na een half uur spelen was het voor Halsteren Rogier Benschop die een vrije trap mocht nemen, maar Edgar Leerdam stond op de juiste plaats en pakte de bal. Kort hierna weer een vrije trap voor de gastploeg, maar die ging net naast. Na uittrap van Edgar Leerdam kwam de bal bij Frank Broos, die verlengde prima en bracht Bram Sommeling twee minuten voor rust de verdiende 1-0 stand op het scorebord. Rogier Benschop was kort hierna nog kansrijk, maar zijn inzet ging ver naast. In de blessuretijd van de eerste helft nog een grote kans voor de thuisploeg. Frank Broos zag zijn schot door de verdediging tot hoekschop verwerkt, dus een corner. Uit deze hoekschop kopte Roy Vermolen maar net naast.

Wie had verwacht dat Halsteren in de tweede helft nog alle zeilen zou bijzetten om wat terug te doen kwam bedrogen uit. Ook nu was FC ’s-Gravenzande eigenlijk de gehele tweede helft de bovenliggende partij, met soms een uitval van Halsteren. Maar de bezoekers haalden zeker niet het niveau van afgelopen woensdag. In de 49e minuut een mooie kans voor FC ’s-Gravenzande om de voorsprong te vergroten. Na een handsbal van Jordy Buijs in het strafschopgebied ging de bal op de stip. Frank Broos is doorgaans altijd trefzeker, maar nu werd de penalty door doelman Lorenzo Hoekman gestopt. Nadat Sil van Ooijen uit een vrije trap van Bram Sommeling net naast had gekopt, was het in de 59e minuut Halsteren dat via Jasper Gunter kon uithalen, maar Edgar Leerdam tikte de bal tot hoekschop. Hierna gaf  FC ’s-Gravenzande door bekeken en rustig voetbal geen kansen meer weg en kreeg zelf nog enkele prima mogelijkheden om de stand te verdubbelen.

Na een uur spelen werd een inzet van Sil van Ooijen via de Halsteren-keeper weggewerkt en een schot van Stefan Bruin werd door doelman Lorenzo Hoekman tot hoekschop verwerkt. Eén keer leek Jasper Gunter nog wat terug te kunnen doen voor Halsteren, maar daar dacht Edgar Leerdam anders over en pakte de bal prima op. Met nog een kwartier te spelen kwam FC ’s-Gravenzande op een 2-0 voorsprong. Yuri Westhoff ging aan de linkerkant goed door, en op zijn voorzet werkte Stefan Bruijn met enige moeite de bal over de lijn: 2-0. Hierna speelde FC ’s-Gravenzande de wedstrijd rustig uit en vielen er geen scoringskansen meer te noteren.

Door deze overwinning gaat FC ’s-Gravenzande door naar de volgende ronde. Tegenstander is Unitas uit Gorinchem. Op woensdag 5 juni uit en zaterdag 8 juni thuis. Unitas moest tweemaal spelen tegen Dongen, maar beide wedstrijden eindigden in 1-1. Unitas nam hierna de penalty’s beter en ging dus door.