Nacompetitie 1e/2e klasse: TAC’90 loopt in slotfase weg naar ruime overwinning

TAC’90 opende de nacompetitie met een duel tegen het Goudse DONK dat zich al voor de derde keer op rij plaatste voor de nacompetitie. De Haagse ploeg kende dit seizoen weinig pieken, maar veel dalen. De eindsprint aan het einde van dit seizoen was niet voldoende om de nacompetitie te ontlopen.

Tekst: Roland van der Linden      |     Foto’s: Rick Dorst

Beide teams begonnen goed aan de wedstrijd en lieten zien zich niet te willen verstoppen en er ontstond al gauw een aantrekkelijk schouwspel, waarin het spel op en neer ging.  In het eerste half uur ging het duel gelijk op, maar had de ploeg van trainer Rob Gieben de betere kansen. Tien minuten voor de rust leverde een mooie snelle aanval van TAC’90 een treffer op na een afstandsschot. De Haagse ploeg kreeg nog drie grote kansen om te scoren maar faalde in de afwerking. De bezoekers profiteerden hiervan en konden de 1-1 produceren vlak voor rust.

In de tweede helft ging TAC’90 op zoek naar doelpunten, maar ging net als in de eerste helft slordig om met de diverse kansen. Opnieuw sloeg DONK toe en bracht de stand op 1-2. Gieben bracht enkele wisselspelers in, waardoor er meer druk ontstond op het Goudse doel. Dit leverde al snel de 2-2 op.

De thuisploeg bleef de aanval zoeken met snel uitgevoerde combinaties door het midden en over de flanken waardoor voor DONK het tempo te hoog lag. In de zeventigste minuut nam TAC’90 de leiding 3-2 en nam vervolgens wat gas terug. DONK besloot om met nog een kwartier op de klok één-op-één te gaan spelen en dat speelde de gastheren in de kaart. Met snel uitgevoerde combinaties kon TAC’90 de Goudse verdediging uit elkaar spelen en de score verhogen naar 6-2. De treffers van TAC’90 kwamen in dit duel op naam van Renzy Baradas (2x), Mounir Faloun, Mert Dogrusos (2x) en Mo El Osrouti.

DONK blijft door de nederlaag in de tweede klasse. TAC’90 mag zich gaan opmaken voor de lastige uitwedstrijd tegen plaatsgenoot HVV.