Nacompetitie 1e/2e klasse: sv Honselersdijk in verlenging langs RCL

Op eigen veld kon sv Honselersdijk pas in de verlenging afstand nemen van RCL. De Westlanders mogen door de overwinning nog hopen op verlenging van het verblijf in de eerste klasse. In de volgende ronde stuit de ploeg van trainer Pim van der Hoorn op competitiegenoot sv Den Hoorn.

Tekst: Roland van der Linden      |     Foto’s: Aad van der Knaap

sv Honselersdijk startte direct na de aftrap fel en scherp. Steyn de Bruin en Tom van Veen werden veelvuldig gezocht en waren vanaf moment één dreigend. RCL speelde iets meer afwachtend, maar zocht vanuit snelle counters vooral via de rechterflank de aanval.

De eerste helft had de ploeg van trainer Pim van der Hoorn een licht overwicht, maar het ontbrak aan scherpte bij de drie à vier kansen die de ploeg creëerde. RCL kon gevaar stichten  vanuit standaardsituaties. Beide ploegen scoorden voor de rust niet en gingen met een brilstand aan de thee.

De thuisploeg had een perfecte start in de tweede helft. Vanuit een prachtige aanval werd door het steekpasje van Steyn de Bruin de diep lopende Lars Ammerlaan bereikt en die verschalkte de keeper: 1-0. sv Honselersdijk had daarna een licht overwicht en kreeg twee goede mogelijkheden om te scoren via Joey Valstar en Bart van de Ende. De ploeg uit Leiderdorp zag vervolgens een kopbal op de lat belanden.

In de zeventigste minuut ontstond er een opstootje. Kai Vijlbrief (RCL) trapte na en Vince Hagen (sv Honselersdijk) ging verhaal halen en gaf hem een duw. Na beraad met de assistent-cheidsrechter kregen beide spelers een rode kaart voorgehouden. Voor Hagen leek dit een wat te zware straf. sv Honselersdijk leek de zege binnen te slepen, maar in de 88e minuut ging het alsnog mis. Vanuit een messcherpe counter schoot RCL vanaf de rand zestienmeterlijn de bal in de kruising: 1-1.

In de verlenging werd de thuisploeg steeds sterker, maar kon in het eerste kwartier het overwicht nog niet omzetten in doelpunten. In het tweede deel lukte dat wel. Tom van Veen maakte een prachtige actie binnendoor en schoot met zijn rechter de 2-1 binnen. Niet veel later scoorde Lars Ammerlaan zijn tweede doelpunt na een mooie assist van Tom van Veen: 3-1.