O23 2e divisie B: Promotie voor Quick na monsterzege op sv Den Hoorn

Quick kon niet het kampioenschap van de tweede divisie pakken, maar mag komend seizoen wel in de eerste divisie uitkomen, nadat het sv Den Hoorn alle hoeken van het veld had laten zien. RKAVV was te sterk voor Nieuwerkerk en FC Skillz won van Jodan Boys. TOGB pakte de titel na een zege op Forum Sport.

Quick (H) O23 – sv Den Hoorn O23

Quick had minimaal een gelijkspel nodig om promotie naar de eerste divisie veilig te stellen. De ploeg van vertrekkend trainer Bas Toet (foto) begon dominant aan de wedstrijd, maar kon dit niet meteen in doelpunten uitdrukken. Pas na een half uur spelen wist Jeppe Koster de score te openen namens de Haantjes. Vlak voor rust verdubbelde Nathan Solagnier de score: 2-0. In de tweede helft was het eenrichtingsverkeer en liep de score op naar 8-0 en kon Quick feest gaan vieren.

FC Skillz O23 – Jodan Boys O23

Met een fraaie overwinning op Jodan Boys sloot FC Skillz het seizoen goed af. Dylano van den Barselaar eiste een hoofdrol voor zich op door in de 37e minuut een bal Ayoub Ajandaf in de touwen te werken. Twee minuten later was Van den Barselaar trefzeker uit een strafschop. In de tweede helft kon Jodan Boys nog wel de 2-1 aantekenen maar verder kwam de ploeg uit Gouda niet.

RKAVV O23 – Nieuwerkerk O23

De Leidschendammers van trainer Majid Darazzi gingen nog vol voor de winst om de vierde plaats van tegenstander Nieuwerkerk over te nemen. Vlak voor rust kwam RKAVV door een treffer van Tomás da Palma Horta op een 1-0 voorsprong. Jeffrey Bolleboom was de aangever. In de tweede helft kregen beide ploegen kansen op een treffer, maar weer was RKAVV de enige ploeg die scoorde. In de 57e minuut kon Bas van der Sterre uit een vrije trap de 2-0 eindstand aantekenen.

Forum Sport O23 – TOGB O23

Op Sportpark ’t Loo kon Forum Sport niet voor een verrassing zorgen tegen TOGB. De bezoekers wonnen het duel met 0-2 en konden daarna het kampioenschap gaan vieren. TOGB was al zeker van promotie, maar hield haar voorsprong van twee punten op Quick.