Voorschoten’97 in rouw: clublid komt door misdrijf om het leven

Een trieste dag voor Voorschoten’97. Zaterdag kreeg de club het bericht dat Luca van der Zijl (22), speler van het achtste zaterdagteam, door een misdrijf om het leven was gekomen. Het gebeurde van vrijdag op zaterdagnacht bij een woning aan de Prof. Lorentzlaan in Voorschoten.

Voorzitter a.i. Pieter van Dijken op de clubsite: ,,Allereerst gaat onze deelneming naar de familie van Luca. Wat zo’n verlies veroorzaakt aan verdriet is niet te beschrijven. Ook condoleren wij de teamgenoten van Luca.  De komende week zullen we als club met de familie Van der Zijl en het team rouwen.”

Geen feest

Zaterdag zou het afsluitende feest van de Voorschoten’97-zondagselectie plaatsvinden. De club stopt met selectievoetbal de zondag. Dat feest wordt tot een nader te bepalen datum (waarschijnlijk 16 of 23 juni a.s.) uitgesteld. In plaats daarvan was er op de club gelegenheid  om te rouwen, voor iedereen, teamgenoten, vrienden en clubleden die met Luca hebben gevoetbald.

Laatste wedstrijd

Komende zaterdag, 8 juni, staat de laatste wedstrijd van dit seizoen voor het achtste team gepland. Deze wedstrijd zal op verzoek van het team doorgaan. Daarbij zal het protocol, te weten rouwbanden, minuut stilte vóór aanvang en vlag halfstok, in acht worden genomen.

 

Lees verder