Excelsior Maassluis houdt kans, Edwin Grünholz degradeert met Kozakken Boys

Een blik op de Tweede Divisie, waarin Scheveningen zich zo knap veilig speelde. Lachende gezichten zaterdag in Maassluis waar Excelsior overtuigend de baas was over USV Hercules, de ploeg van de in Maasland wonende trainer René van der Kooij. Kozakken Boys won weliswaar van Blauw Geel’38 op eigen veld, maar ging er vervolgens met strafschoppen nog vanaf.

Tekst; Ton Beije

Excelsior Maassluis

Excelsior Maassluis had het eerste duel in Utrecht eerder afgelopen week met 1-1 gelijk gespeeld. De Tricolores had het zaterdag op eigen veld zeker in de eerste fase voor rust niet echt gemakkelijk tegen USV Hercules en mocht doelman Tobias van der Kleij dankbaar zijn, dat hij in goede vorm stak.

Initiatief

Na een half uur nam Excelsior Maassluis het initiatief over en kwam via Bram Wennekers (foto) op een 1-0 voorsprong. Op slag van rust gaf wederom Wennekers doelman Stilanos Damkalis van de bezoekers wederom het nakijken: 2-0.

Illusies

Na de doelwisseling wat afwachten van de zijde van de thuisploeg, maar met nog een klein kwartier op de klok maakte invaller Redouan Omar Ouali aan alle illusies van USV Hercules een einde: 3-0.

De formatie van trainer Steye Jacobs wacht een tweeluik met Harkemase Boys. Woensdag reist de ploeg uit Maassluis naar Friesland.

Kozakken Boys

Kozakken Boys, de ploeg van de Haagse trainer Edwin Grünholz, moest het voor lijfsbehoud opnemen tegen Blauw Geel’38. De uitwedstrijd ging eerder deze week nipt met 2-1 verloren. Thuis werd weliswaar gewonnen van Blauw Geel’38, maar het werd nu 2-1 voor de formatie van Grünholz. Via strafschoppen ging Kozakken Boys alsnog onderuit. Het werd bij de elfmetertrappen 4-5 voor de bezoekers. En dat betekent voor Kozakken Boys na twintig jaar het einde van het spelen op het hoogste amateurniveau.