DWO heeft er weer drie gediplomeerde jeugdtrainers bij

De trainer-coach heeft een ontzettend belangrijke rol binnen het voetbal. Je bent niet alleen het rolmodel voor jouw spelers, maar hebt ook een voorbeeldfunctie richting de vereniging, ouders, arbitrage en de tegenstander. Daarnaast draag je zorg voor het begeleiden van spelers, het verzorgen van de trainingen en het coachen van de wedstrijden.

Bij het Zoetermeerse DWO vindt men het enorm belangrijk, dat de (hoofd)trainers en TJC’s de juiste papieren hebben. Een aantal maanden geleden is een aantal DWO-ers gestart met de KNVB cursus VC-1 Pupillen (UEFA C). Samen met trainers van een aantal andere verenigingen binnen en buiten Zoetermeer hebben de cursisten onder leiding van de ‘eigen’ Jean-Louis Da Costa Gomez de opleiding gevolgd.

Praktijk en theorie

Deze intensieve KNVB-opleiding bestaat uit zes bijeenkomsten van minimaal drie uur waarin zowel praktijk als theorie worden behandeld, naast uiteraard de diverse huiswerkopdrachten. De DWO-accommodatie en faciliteiten werden hiervoor ingezet, dus zowel de trainersruimte, de velden en materialen als wel diverse DWO-jeugdteams om te participeren in de praktijkonderdelen.

Stap voorwaarts

Met trots meldt de club dan ook, dat haar jeugdtrainers Diego Best, Vincent Brouwers en Diego Dubbeld glansrijk geslaagd zijn en uit handen van KNVB-docent Jean-Louis Da Costa Gomez hun diploma overhandigd hebben gekregen. Op deze manier maakt DWO weer een goede stap voorwaarts in de kwaliteit van haar jeugdopleiding, wat ook een belangrijk onderdeel is van de clubvisie en het vijfjarenplan.

Bij de foto vlnr: Jean-Louis Da Costa Gomez, Diego Best, Vincent Brouwers en Diego Dubbeld.

 

Lees verder