HV Toernooi: Staken wedstrijd HBS O16-GSC ESDO O16

Het staken van en de gebeurtenissen rond het duel tussen HBS O16 en GSC ESDO O16 van afgelopen zaterdag tijdens het Haaglanden Voetbal Toernooi hebben de organisatie diep geschokt.

De beelden zijn inmiddels ook breeduit vertoond in de landelijke media. Inmiddels hebben alle partijen hun rapportages ingediend en zijn ook verklaringen van neutrale getuigen binnengekomen. Zoals vermeld in ons Reglement worden alle rapportages ook ter kennis gebracht van de tuchtcommissie van de KNVB. Ook de Politie heeft verklaringen opgenomen en is in het bezit van beelden van de wedstrijd. Naast het starten van een onderzoek door de tuchtcommissie van de KNVB, is ook de Politie – naar aanleiding van diverse aangiftes – inmiddels een onderzoek gestart. Dit zijn ook de instanties, die na onderzoek besluiten tot eventuele straffen kunnen nemen.

Haaglanden Voetbal heeft dan ook besloten even de ontwikkelingen af te wachten, alle binnengekomen reportages te beoordelen en hoopt in de loop van deze week een besluit te kunnen nemen over de voortgang van het toernooi bij de O16.

Lees verder