Teleurstelling maar ook gevoel van trots bij Semper Altius na verlies halve finale

Semper Altius kan terugkijken op een prima seizoen in de vijfde klasse C, met uiteindelijk een tweede plek achter kampioen RAS. Het had dit seizoen maar al te graag af willen sluiten met promotie naar de vierde klasse, maar in de halve finale verloor de ploeg van trainer Eki Korte met 1-3 van SVH, nota bene het team dat eerder dit seizoen door de Rijswijkers in de bekercompetitie met 5-3 werd uitgeschakeld.

Tekst: Peter Petit      |       Foto’s: Kees Franken

Eki Korte na afloop van het duel: ,,Zaken die we normaal prima voor elkaar hebben, lukten vandaag niet. Wij hadden ook de pech dat ballen net op de paal en lat terechtkwamen. Is de bal op de paal drie centimeter naar links, dan hadden wij met 1-0 voorgestaan en wordt zo’n wedstrijd heel anders.”

Uiteraard was de teleurstelling bij de thuisclub groot in de wetenschap dat volgend seizoen weer spelen in de vijfde klasse, het Lagerhuis van het amateurvoetbal, wacht. Korte over die teleurstelling: ,,Je kan een prijs winnen en dan lukt dat niet in een halve finale. Voorafgaand aan het seizoen hadden we afgesproken om lekker mee te draaien en dan kijken waar we zouden staan. Ons seizoen verliep dus eigenlijk prima en dan is de teleurstelling inderdaad wel groot. In de kleedkamer was de stemming bedroefd, teleurgesteld, maar ik zag ook een vorm van trots dat we zover gekomen zijn, want gaandeweg het seizoen zij er bij ons wel wat sterkhouders afgevallen vanwege blessures, maar dat hebben de andere spelers dus prima opgepakt.”

Eki Korte (trainer Semper Altius)

Korte, die afgelopen seizoen bij de club uit de Hoekpolder debuteerde, verwacht dat er komend seizoen wat spelers met een Semper-verleden bij de selectie komen. ,,Maar ook andere spelers, die zien dat het goed en gezellig is bij Semper Altius. Wij gaan volgend seizoen dus weer volop proberen uit die vijfde klasse te komen”, aldus Korte.

Lees verder