Nacompetitie 4e Divisie/1e klasse: Wippolder naar halve finale na winst op Susteren

‘Susteren uit, nog nooit van verloren’, werd er vooraf gekscherend geroepen door een aantal spelers van Wippolder. Dit was natuurlijk bedoeld als een grap omdat beide ploegen niet eerder tegen elkaar aantraden. Na afloop van de wedstrijd bleek deze quote wel waarheid, want het Delftse Wippolder versloeg het Limburgse Susteren met 0-1 en dringt door tot de halve finale van de play-offs met recht op een plek in de Vierde Divisie.

Foto’s: Wouter Dill

Na een rit van ruim twee uur konden de spelers en meegekomen supporters de mooie grasmat van sportpark Sustra bekijken. Een prima mat om op te spelen en voor de gasten een moment om weer eens echt gras te ruiken.

Al snel werd duidelijk dat Wippolder wel raad wist met het gras en het liet de bal lustig rond gaan. Met een veldoverwicht de eerste helft en drie prima kansen hoefden de bezoekers aan de andere kant ‘slechts’ te vrezen voor de dreiging van de snelle linksbuiten. Nagenoeg al het gevaar kwam vanuit een diepe bal op de rappe buitenspeler en Susteren kon de eerste helft hiermee pas vlak voor rust een eerste echte kans noteren.

Tot aan de rust gebeurden er verder geen opvallende zaken buiten een aantal spelhervattingen van de thuisploeg die wat gevaar met zich mee brachten, maar de ploeg van trainer Mark Moen kon met een goed gevoel de kleedkamer opzoeken. Tarantino, Seffelaar en Van Heyst verzorgden in samenwerking met Müller en Overvliet voor een goede organisatie en dat gegeven in combinatie met de bekende puntjes op de ‘i’ in de rust gaf dat de ploeg vertrouwen op een goede afloop.

Na rust een ander Susteren. De ploeg liet meer de tanden zien en speelde de eerste vijftien minuten meer vooruit. Deze opvatting leverde ook direct wat meer gevaar op en doelman Dion de Jong van Wippolder moest twee keer ingrijpen. Wippolder creëerde aan de andere kant ook twee goede kansen via Daley Uythof en Domenico de Vree, maar de wedstrijd kwam pas echt los richting het einde. Met diverse wisselingen aan beide kanten golfde het spel op en neer.

In de 83e minuut was het Wippolder dat de 0-1 maakte via Berto de Vree. Ricardo van Heyst leverde een puike voorzet af en De Vree wist met zijn hoofd de bal te verlengen in de verre hoek. Spelers, begeleiding en de meegekomen supporters uit Delft vierden een feestje, maar moesten hierna nog tien minuten waakzaam blijven om te zorgen voor een goed slot.

Aan het einde van de wedstrijd zorgde een tweetal scherpe overtredingen van Susteren op de aanvallers van Wippolder voor wat opschudding. Niet veel later floot de goed leidende scheidsrechter Souwen af en konden de blauw-witten zich opmaken voor een gezellige terugreis.

Woensdag wacht Bennekom in de halve finale van de play-offs. Aftrap 20.00 uur op sportpark Pauwmolen in Delft.