Geslaagde sportinstuif bij SVO Buytenpark en De Buurtvoetbalschool

Bij de voetbalvereniging SVO Buytenpark en De Buurtvoetbalschool vond afgelopen zaterdag in het kader van het nationale voetbalweekend van de KNVB de Sportinstuif plaats.

Het werd een sportieve en mooie dag met heel veel blije kinderen en lachende gezichten. Doel van het evenement was om kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar met plezier lekker te laten voetballen en bewegen. Dit doel is uiteindelijk volledig bereikt.

Aan het evenement dat, mede met subsidie vanuit het Zoetermeerse sportakkoord II en sponsoring van Jumbo van Vliet (Buytenwegh, Zoetermeer), een succes kon worden deden ca. zestig enthousiaste kinderen deel.

Verdeeld over het hoofdveld van SVO Buytenpark werden verschillende onderdelen en oefenvormen afgewerkt. Zo was er gaten schieten, voetbaldarts, een springkussen, één-tegen-één en twee-tegen-twee vormen, slalomestafette dribbelend met de bal aan de voet, een oefening waarbij de aanvaller door middel van een schijnbeweging de verdediger moet passeren en scoren en waren er tot slot partijtjes met de verschillende leeftijdscategorieën.

Tijdens de pauzes werd er gezond fruit, lekker drinken en een broodje geserveerd. Na afloop was er voor iedere deelnemer een lekker ijsje. De kinderen gingen met een enthousiast gevoel en een ervaring rijker huiswaarts.

Lees verder