Futsal-beker: Vrouwen Mazzel Stars pakken beker voor vierde maal

Maandag werden in de Rotterdamse Topsporthal de finales afgewerkt van de KNVB-beker bij de mannen en de vrouwen. In de vrouwenfinale stond het team van het Zoetermeerse Mazzel Stars.

Tekst & foto’s: Alex Pronk

Mazzel Stars vr. 1 – Berkel vr. 3

Het vrouwenteam van Mazzel Stars stond al voor de zevende maal in de finale. De eerste twee edities waren nog onder leiding van coach Martin Oosterveer en werden niet gewonnen. Bij het coachduo Ben Friggen en René Hijmans behaalden de vrouwen vijfmaal de eindstrijd en wonnen drie keer. Het huidige coachduo bij de vrouwen van Mazzel Stars, Friggen en Hijmans, zette er na deze finale een punt achter.

De wedstrijd was voor de neutrale toeschouwers spannend om te kijken. Al na vijf minuten mikte Ghizlan Abdellaoui (Mazzel Stars) op de lat boven de Berkelse keepster Linda Rens. Na mislukte kansen van Linda Hendriks en Renée Rens zag Marit Feron haar afstandsschot gered worden.

Pas in de zeventiende minuut, na lang balbezit van de vrouwen van de zeer jonge Berkel-coach Daniél Rens wist Iris Cocx voor Mazzel Stars uiteindelijk met een afstandsschot te scoren: 1-0. Nog geen drie minuten later bereikte Cocx haar medespeelster Romy Snell, maar zij wist geen raad met die kans. Met een 1-0 voorsprong werd de rust bereikt.

De tweede helft hielden de oudere speelsters van Berkel tien minuten goed stand, totdat Susan van den Berg aan de rechterkant doorbrak en liet bijna op de achterlijn zeer fraai (tweede) keepster Lisette de Keijzer kansloos: 2-0. In de veertigste minuut kreeg Ghislain Abdellaoui de bal uit een hoekschop en schoot ook raak: 3-0.

Mazzel Stars zag de tegenstander terugkomen. Diana Rens werd in het zesmetergebied op onjuiste manier gestopt en scheidsrechter Ruud Augustin kon dan niets anders doen dan Berkel een strafschop geven. Linda van Campenhout wist daar in de 44e minuut wel raad mee en passeerde keepster Lindsay Maaskant: 3-1. Na een overtreding van Romy Snell toonde de uitstekende arbiter in het zwart een gele kaart aan de speelster van Mazzel Stars en zij moest twee minuten speeltijd aan de kant zitten. In deze twee minuten wist Berkel niet te profiteren.

Na afloop reikte Tjaard de Vries namens de KNVB de medailles en de vel begeerde beker uit aan Mazzel Stars, dat nu voor de vierde maal de beker omhoog mocht houden.

VOC H1 – Rottedamse Studenten H5

In een zeer spannende wedstrijd  in de B-categorie bij de mannen tussen de twee Rotterdamse verenigingen VOC 1 en Rottedamse Studenten 5 won VOC.  Al binnen drie minuten scoorden beide ploegen één keer. Namens VOC wist Johan Paping het openingsdoelpunt te maken en nog geen minuut later mikte Nick van Toor voor de Rotterdamse Studenten raak. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

In de 31e minuut mikte Abdel Menkveld voor de rood-zwarte ploeg voor de tweede maal raak: 2-1. Waar iedereen dacht, dat dit eindstand ook de eindstand zou zijn, scoorde wederom   Nick van Toor vanaf zijn eigen helft in het lege doel van Rotterdamse Studenten: 3-1. Na de  aftrap blies Mukesh Bhondoekhan voor het einde van de wedstrijd.

The Talent Academy – Rohda’76

Deze A-categoriewedstrijd ging niet door omdat het Rotterdamse The Talent Academy in de halve finale, en daarvoor, een niet-gerechtigde speler mee had laten doen. De tuchtcommissie heeft op dit moment de zaak nog in onderzoek. Het is dus afwachten wat er gaat gebeuren. Mocht The Talten Academy uit de bekerstrijd worden gehaald, dat zou de finale tussen Rohda’76 en Bergambacht gaan. Wanneer en waar het duel gespeeld gaat worden, is op dit moment nog onbekend