Westland Cup: FC ’s-Gravenzande (2) naar finale na zege op Verburch

In de strijd om de Westland Accountancy Cup speelde FC ’s-Gravenzande de halve finale tegen Verburch bij organisator vv Naaldwijk. Door de belangen in de nacompetitie (woensdagavond 5 juni speelt FC ’s-Gravenzande de uitwedstrijd tegen Unitas in Gorinchem voor promotie naar de Derde Divisie) trad het tweede elftal aan.

Tekst: Jan Hoogenraad          |     Foto’s: Henk Blok

Het elftal van FC ’s-Gravenzande heeft een goed seizoen achter de rug en eindigde op de derde plaats in de Reserve Hoofdklasse. Verburch, uitkomend in de tweede klasse D, eindigde op de zevende plaats. Op papier zou Verburch mogelijk favoriet moeten zijn, maar FC ’s-Gravenzande zou naar verwacht haar huid zo duur mogelijk willen verkopen.

Het gebeurde al in de vierde minuut dat FC ’s-Gravenzande op een 0-1 voorsprong kwam. Nick Ruijgrok werd aan de rechterkant weggestuurd en gaf de bal goed voor en die kwam tegen de arm van Shane Bruinen, hands dus. Scheidsrechter Stanley van Lith twijfelde geen moment en wees direct naar de stip. Het was Ray Brederoo, die de penalty benutte en de bal achter Tony Zuijderwijk schoot: 0-1. In de elfde minuut weer een mogelijkheid voor FC ’s-Gravenzande, maar uit een hoekschop van Casper Zwaanswijk werd de bal net naast geschoten. Halverwege de eerste helft eigenlijk pas een eerste kans voor Verburch. Op aangeven van Tim Uitvlugt kopte Vince van der Knaap de bal over de lat. Vince van der Knaap was in de 37e minuut weer kansrijk, maar via de ’s-Gravenzandse verdediging werd het een hoekschop. Uit deze hoekschop kon Verburch tot tweemaal toe inschieten, maar werd de bal van de lijn weggewerkt. Voor FC ’s-Gravenzande kreeg Yordi Klepke nog een kans uit een vrije trap, maar bleef zonder resultaat. Op slag van rust kon Vince van der Knaap nog een keer uithalen, maar doelman Dinand Staal stopte zijn inzet.

In de tweede helft probeerde Verburch terug te komen. Wederom Vince van der Knaap kon een keer inschieten, maar ook nu stond doelman Dinand Staal op de juiste plaats. Een indirecte vrije trap, een meter op acht voor de doellijn, leek voor Verburch een prima kans langszij te komen, maar die werd in een overvol strafschopgebied tot hoekschop verwerkt. Eigenlijk gebeurde er hierna tot tien minuten voor tijd nog maar vrij weinig. FC ’s-Gravenzande speelde gedisciplineerd en gaf maar weinig weg, terwijl Verburch niet bij machte was het spel te maken. In de tachtigste minuut nog een poging van Shane Bruinen, maar zijn inzet ging over. Twee minuten voor de officiële speeltijd kwam FC ’s-Gravenzande zelfs op een 0-2 voorsprong. Op een assist van Casper Zwaanswijk  ging Ray Brederoo alleen op doelman Tim Zuijderwijk af en schoot de bal beheerst in de linkerhoek.

In blessuretijd nog een poging van Roan Buurman van Verburch, maar zijn schot ging hoog over. In de stand kwam geen verandering meer en gaat FC ’s-Gravenzande door naar de finale op zaterdag 8 juni op het terrein van organisator vv Naaldwijk tegen Westlandia zaterdag, aanvang 17.00 uur.

Opstellingen

Verburch:
Tony Zuijderwijk, Terrence van den Berg, Danny de Wit, Levy van der Kaay (46. Daniel Versuput), Shane bruinen, Revy Verbeek, Tim Uitvlugt (65. Justin Stoppels), Riley Hees, Vince van der Knaap, Yarno Houtenbos (65. Dave Scholtes), Roan Buurman.

FC ’s-Gravenzande:
Dinand Staal, Martijn Bruijn, Dani van Antwerpen, Koen Petit de la Roche, Thierry Wortelboer, Bas Sommeling, Nick Ruigrok (59. Figo de Voogd), Casper Zwaanswijk, Ray Brederoo, Yordi Klepke (76. Tim de Koning), Koen Groenewegen (65. Derek van Leeuwen).

Scheidsrechter: Stanley van Lith, assistenten: Nick van den Bos en Steven van Erven.