FC Zoetermeer wint na ‘pingels’ finale Delftse Beloften-competitie

Op het complex De Groene Wijdte, de thuishaven van Oliveo, werd dinsdagavond de finale afgewerkt van de Delftse Beloften-competitie van dit seizoen. FC Zoetermeer en Concordia stonden tegenover elkaar.

Tekst & foto’s: Sander de Hollander

Na een kwartier waagde Jonas van den Hemel van FC Zoetermeer een doelpoging van afstand nadat hij Concordia-doelman Gaius Janga te ver voor zijn doel zag staan. De bal verdween echter over het Delftse doel. Twee minuten later probeerde voor de Zoetermeerders Djamli el Messaouidi het, maar zijn inzet verdween ook over het doel.

Halverwege het eerste bedrijf een steekpass van FC Zoetermeerder Jonas van den Hemel op Djamli el Messaouidi, maar Yorick van Meerten van concordia verhinderde dat de Zoetermeerder de bal kon controleren.  Acht minuten voor rust een vrije trap op de hoek van het strafschopgebied voor FC Zoetermeer na een overtreding van Luca Mostert op Djamli el Messaouidi.  Uit de vrije trap van Emor El Messaouidi verdween de bal wel langs de muur, maar ook naast het doel.

In de slotfase van de eerste helft pech voor Concordia. Uit een schot van Rens Sandel belandde de bal op de paal. Een minuut later nog een mogelijkheid voor Concordia. Een hoge voorzet kwam bij Tijs Sneek, die na kappen en draaien zijn schot geblokt zag door Daan van Wageningen.

FC Zoetermeer startte sterk met een ingestudeerde vrije trap, maar de inzet van Jonas van den Hemel werd bij Concordia van de doellijn gehaald. Na vijf minuten weer een vrije trap voor FC Zoetermeer, nu recht voor het doel. Concordia-doelman Gaius Janga redde ten koste van een hoekschop. Na een uur spelen mogelijkheden voor beide teams. Eerst ging de bal uit een vrije trap van Ted Lieffering aan alles en iedere voor het delftse doel voorbij en vlak daarna verdween aan de andere kant een schot van Daan van Andel vanuit de lucht recht in de handen van FC Zoetermeer-keeper Nordin Ypey.

Bij een volgende mogelijkheid wipte Djamil el Messaoudi de bal na een voorzet over Concordia-keeper Janga, maar opnieuw werd het speeltuig van de doellijn gehaald door Tega Onotafe. Zeven minuten voor tijd kreeg Concordia-seler Yorick van Meerten ‘schoenenpech’, moest langs de lijn de verzorger een stuk tape om zijn schoenen laten wikkelen. Arbiter Van  Horssen was zo vriendelijk om te wachten totdat het mankement verholpen was.

In de slotfase nog doelpogingen van Jay Goegler (FC Zoetermeer) en Tijs Sneek (Concordia), maar de stand bleef 0-0. En dat betekende dat strafschoppen de winnaar moesten opleveren. Concordia begon, maar opeenvolgend misten Wouter Ederveen en Lasse Maas. De penalty van Daan van Andel was raak en die van Rens Sandel werd in eerste instantie door keeper Nordin Ypey gekeerd, maar hij vertrok te vroeg van de doellijn en moest de strafschop worden overgenomen. In tweede instantie scoorde Sandel wel. De ‘pingels’ van FC Zoetermeer waren opeenvolgend raak van Djamil el Messaoudi, Dylan Versluis, Jay Goegler en Daan van Wageningen. Winst dus via strafschoppen voor FC Zoetermeer (4-2) in de finale  van de Delftse Beloften-competitie.

Na de wedstrijd bedankte voorzitter Guus Heemskerk het arbitrale kwartet en overhandigde aan verliezend finalist een net met ballen en aan de winnaar de wisselbeker en de bloemen.