Warming-up 3e/4e Divisie: Mike Jonk (FC ‘s-Gravenzande): ,,Besef dat er wat te winnen valt”

FC ’s-Gravenzande kwam uit het tweeluik tegen Halsteren duidelijk als winnaar tevoorschijn. Zoals uit als thuis werd een overwinning behaald. De ploeg van trainer Mike Jonk (foto) treedt nu vanavond aan in de volgende ronde in Gorinchem tegen Unitas. Zaterdag volgt de return op eigen veld.

Tekst: Ton Beije

Hoe kijkt Jonk terug op de tweede ontmoeting tegen Halsteren afgelopen zaterdag?

,,Ik ben tevreden over hoe we de tweede ontmoeting tegen Halsteren hebben gespeeld. We speelden een goede en gecontroleerde wedstrijd, waarin we niets weggaven en onze kansen goed benutten. De organisatie stond als een huis en we hebben als team hard gewerkt om deze belangrijke overwinning binnen te halen.”

Er zat wel wat verschil in de ploeg van Halsteren zoals ze thuis speelden en afgelopen zaterdag.

,,Ja, dat klopt. Thuis speelden ze met meer energie en geloof, terwijl ze zaterdag minder scherp en minder dreigend waren. Dat kan te maken hebben met ons eigen spel en hoe we hen onder druk hebben gezet, maar het kan ook zo zijn dat we aan de bal heel zorgvuldig waren, waardoor hun manier van drukzetten weinig effect had en wij volledige controle hadden.”

Vanavond uit naar Unitas. Wat weet je van die ploeg?

,,Unitas is een sterke ploeg die afgelopen seizoen veel tegenslagen heeft gehad. Ze hebben een solide verdediging en zijn levensgevaarlijk in de omschakeling, daar moeten we dus scherp op zijn. Het wordt een uitdagende wedstrijd, waarin wij kunnen laten zien dat we klaar zijn voor de Derde Divisie.”

Wat verwacht je voor wedstrijd?

,,Ik verwacht een zware en tactische wedstrijd. Beide teams zullen hun best doen om een goede uitgangspositie te bemachtigen voor de return. Het is belangrijk dat we geconcentreerd blijven, onze kansen benutten en proberen om een overwinning mee naar huis te nemen.”

Het is een lang seizoen voor de ploeg, iedereen nog scherp? Er valt wel wat te winnen!

,,Het voelt niet als een lang seizoen, we zijn nog fris en scherp! Er valt zeker nog wat te winnen en dat besef is er maar al te goed! We zijn gefocust en gaan er alles aan doen om die kans te grijpen.”

Mis je door blessures of pijntjes nog spelers?

,,We kunnen met dezelfde spelersgroep naar Unitas en we zijn fitter uit de strijd gekomen dan verwacht.”

 

 

Lees verder