Bij ADO Den Haag opgeleide Ilounga Pata na drie jaar weg bij TOP Oss

Ilounga Pata (foto), jeugdproduct van ADO Den Haag, verlaat het in de Keuken Kampioen Divisie uitkomende TOP Oss. Het aflopende contract van de 23-jarige verdediger bij de Brabantse club wordt niet verlengd.

Tekst: Peter Petit

Op Instagram maakt Pata officieel zijn vertrek bekend en bedankt hij tevens zijn medespelers, trainers, vrijwilligers en supporters. Pata, van origine rechtsback, werd onder de inmiddels eveneens uit Oss vertrokken hoofdtrainer Ruud Brood,  ook regelmatig op het middenveld opgesteld.

ADO Den Haag-jeugd

Pata speelde in de jeugd van FC Zoetermeer en Alphense Boys om vervolgens op 17-jarige leeftijd te worden opgenomen in de opleiding van ADO Den Haag, waar hij na een jaar weer vertrok en terugkeerde naar Alphense Boys.

Engeland

In 2019 vertrok Pata naar Engeland waar hij onderdak kreeg bij de jeugdafdeling van Huddersfield Town. Na twee seizoenen keerde Pata terug naar Nederland waar hij een driejarig contract bij TOP Oss tekende. In september van dat jaar debuteerde Pata voor TOP, uitgerekend in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag, dat niet verder kwam dan een 3-3 gelijkspel.

Pata kwam tot nu toe twee keer uit voor het nationale team van Sint Maarten.

(Foto: TOP Oss)

Lees verder