Sheraldo Becker succesvol voor Suriname in eerste WK kwalificatiewedstrijd

Het nationale elftal van Suriname heeft woensdagavond de eerste stap gezet voor deelname aan het WK van 2026.

Tekst: Peter Petit

In de eerste kwalificatiewedstrijd in de poule van Noord en Centraal Amerika won het team van hoofdtrainer Stanley Menzo met 4-1 van Saint Vincent en de Grenadines. Twee oud-ADO Den Haag-spelers droegen hun steentje bij aan de Surinaamse zege.

Achterstand

In de 22e minuut keek Suriname tegen een 0-1 achterstand aan toen spits Anderson van Saint Vincent de Surinaamse doelman Etienne Vaessen van RKC Waalwijk wist te verschalken. Oud-ADO Den Haag-speler Sheraldo Becker (foto), tegenwoordig in Spanje spelend voor Real Sociedad, bracht in de 39e uit een penalty beide partijen op gelijke hoogte. Jeredy Hilterman zorgde er in de extra tijd van de eerste helft voor dat Suriname met een 2-1 voorsprong de kleedkamers opzocht.

Pinas

Nadat Justin Lonwijk van Fortuna Sittard de 3-1 had gescoord, betrad een tweede ex-ADO Den Haag-speler het veld als invaller, Shaquille Pinas (nu Hammerby IF in Zweden) verving de voor Ferencvaros uitkomende Myenty Abena. De voor Aris Limassol spelende Jaden Montnor bepaalde de eindstand op 4-1. Sheraldo Becker liet in de slotfase van het duel nog twee kansen onbenut. De eerste bal kuste de lat en de tweede had het parkeerterrein achter het vijandelijke doel als eindstation.

Zaterdag

Zaterdag staat alweer de tweede groepswedstrijd in dit WK-kwalificatietoernooi op het programma. De ‘Suriboys’ nemen het dan op tegen Anguila, op papier de zwakste tegenstander in deze groep F van de Concacaf Zone waarin verder nog El Salvador en Puerto Rico zitten. Suriname is dankzij haar FIFA-ranking, evenals Curaçao, al geplaatst voor de tweede ronde die bestaat uit dertig landen, verdeeld over zes groepen van vijf.

(Foto: Orange Pictures)