Nacompetitie 4e Divisie/1e klasse: VELO strandt in nacompetitie bij SHO

Na een benauwde 4-3 overwinning op vv Almkerk in de eerste ronde was SHO de volgende tegenstander in de tweede ronde van de nacompetitie. SHO was vrijgeloot in de eerte ronde, eindigde in de eerste klasse D op de tweede plaats met 45 punten uit 24 wedstrijden en een doelsaldo van 60 voor en 40 tegen. Cijfers VELO: 38 punten uit 24 wedstrijden, doelsaldo 41 voor en 26 tegen. Conclusie: SHO meer punten, meer scorend vermogen, maar defensief kwetsbaarder.

Tekst: Louis de Letter

Veel supporters waren met twee bussen en eigen vervoer naar Oud-Beijerland gekomen om VELO te steunen bij deze belangrijke wedstrijd. Helaas heeft het deze wedstrijd niet geholpen, want na een 1-0 ruststand werd het uiteindelijk 3-0 en gaat SHO door naar de finale van de nacompetitie tegen Heerjansdam.

Reddingen

De eerste doelpoging kwam op naam van VELO, maar de inzet van Joey Kouters ging over het doel. In de tiende minuut was het SHO dat de score wist te openen. Uit een voorzet van Joost van Eck bracht de vrijstaande Tim de Pender, wel of niet in buitenspelpositie, de 1-0 op het scorebord. Het spel ging heen en weer met een doelpoging van Lars de Jong, maar zijn inzet werd gepakt door de SHO-doelman Niels Steehouwer. De gastheren kregen daarna via Jesper Troost, Jesse Vermaat, Tim de Pender grote kansen om de score verder uit te bouwen maar VELO-doelman Deniz Pamuk (foto) was weer in goede vorm en wist met fraaie reddingen zijn doel schoon te houden. Bij een kopbal van Robin Winkels kreeg de Wateringse doelman hulp van de lat.

Kansen

In de laatste vijf minuten van de eerste helft toch weer kansen voor VELO om de score in evenwicht te brengen, maar de kopbal van Lars de Jong, uit een voorzet van Mart Dubbeld, ging over het doel. Abel Dries (ingevallen voor de geblesseerde Bas van Dommelen) zag zijn inzet gestopt door de SHO-doelman en ook Irshan Jagbandhan had met zijn poging geen succes want de bal kwam tegen de voet van de doelman. Met de 1-0 ruststand gingen beide teams richting de kleedkamer.

Loeren

In de tweede helft, met Emiel Rours voor Joran ter Schiphorst, ging VELO goed van start maar doelpogingen van Joey Kouters en Rens de Vries gingen niet in, maar naast of voorlangs het doel. VELO bleef loeren op de gelijkmaker, maar zowel Emiel Rours en Lars de Jong zagen hun inzetten over het doel gaan of gestopt door SHO-doelman Niels Steehouwer.

Verdubbeling

Rond de 65e minuut weer een grote kans voor SHO, maar Jesse Vermaat trof VELO-doelman Deniz Pamuk op zijn weg richting het doel. Een kwartier voor tijd dan wel de verdubbeling van de score. Na een diepe bal over de VELO-defensie liet wederom Tim de Pender met een fraaie boogbal over doelman Deniz Pamuk de 2-0 noteren. Met de nodige wissels (Bram Zwinkels, Sietse Fidom, Tezrick Pereira en Tim Bos) probeerde VELO nog terug te komen in de wedstrijd, maar ondanks doelpogingen van Lars de Jong en Abel Dries kwamen er geen doelpunten. In de extra tijd gaf clubtopscorer Tim de Pender zijn goede wedstrijd nog extra glans met zijn derde doelpunt en bepaalde met een verre uithaal over doelman Deniz Pamuk de eindstand op 3-0.

Waardering

VELO heeft in deze wedstrijd gestreden voor wat het waard was, maar succes bleef uit. Na een moeizame start van het seizoen kwam VELO in de tweede seizoenshelft goed terug en eindigde tenslotte op een mooie derde plaats en pakte ook een periodetitel. Helaas werd de kers niet op de taart gezet en strandde VELO in Oud-Beijerland voor de finale van deze nacompetitie. Grote waardering voor alle spelers en stafleden voor dit mooie seizoen en na een welverdiende vakantie gaat VELO volgend seizoen, onder leiding van de nieuwe trainer Dick Boereboom, in de eerste klasse weer de strijd aan om een prijs te pakken.