Rafael Struick op weg met Indonesische voetbalteam geschiedenis te schrijven

Het nationale elftal van Indonesië bleek donderdag niet opgewassen tegen het nationale team van Irak. In een wedstrijd in groep F van de WK-kwalificatie in de Aziatische zone waren ‘de Leeuwen van Mesopotamië’ met 0-2 te sterk voor ‘Team Garuda’.

Tekst: Peter Petit

ADO Den Haag-speler Rafael Struick (foto) speelde 75 minuten mee en had vroeg in de wedstrijd nog een grote kans zijn team naar een 1-0 voorsprong te schieten. Hij baande zich een weg door de Iraakse verdediging , waar zijn schot uiteindelijk werd geblokkeerd door Hussein-Ali.

Thom Haye

Ook voormalig ADO Den Haag-speler Thom Haye (nu sc Heerenveen) begon in deze kwalificatiewedstrijd in de basis van het team van bondscoach Shin Tae-Yong. Haye moest in de 65e minuut het veld ruimen voor Jong Utrecht-speler Ivar Jenner.

Uitgangsposititie

Ondanks deze nederlaag heeft Indonesië een goede uitgangspositie om geschiedenis te schrijven door zich voor de eerste keer te kwalificeren voor de Wereldbeker. Irak mag zich zo goed als zeker groepswinnaar noemen en is al zeker van deelname aan de derde kwalificatieronde. Indonesië staat in deze groep op plek twee en heeft aan drie punten genoeg om ook verder te gaan. Volgende week dinsdag speelt Indonesië de volgende kwalificatiewedstrijd tegen Filipijnen, dat met één punt uit vier duels hekkensluiter is in deze poule.