Haags voetbaltalent Chivano Wijks verruilt Feyenoord voor Bayern München

De talentvolle Chivano Wijks (foto), afkomstig uit Den Haag, verruilt de Feyenoord Academie voor Bayern München, zo meldt het Duitse Bild. De 16-jarige Wijks kwam eerder uit voor SVH, RVC en Celeritas. In 2021 nam Feyenoord Wijks over van VCS.

Tekst: Peter Petit

Omdat Chivano Wijks nog geen profcontract heeft getekend bij de club uit Rotterdam-Zuid, ontvangen de Kuipbewoners slechts een opleidingsvergoeding van ongeveer een ton voor de verdediger. Nog onbekend is in welk elftal Wijks in München gaat spelen.

Indruk

Bij Feyenoord liet hij afgelopen seizoen een uitstekende indruk achter bij de O16. Sinds eind vorig jaar is Wijks ook aanvoerde van Oranje Onder 16. Wijks kwam drie seizoenen uit voor de Feyenoord Academie. Het Onder 16 team van Feyenoord werd afgelopen seizoen zowel in het voor- als het najaar kampioen van Nederland.

Joshua Zirkzee

Wijks volgt van Feyenoord Joshua Zirkzee op, die in de zomer van 2017 dezelfde route naar München nam waar hij uiteindelijk tot zeventien duels in het vlaggenschip kwam met vier goals en één assist. Ook bij de overgang van de onder meer bij ADO Den Haag opgeleide Zirkzee, ontving Feyenoord toen slechts een bescheiden opleidingsvergoeding.

(Foto: Feyenoord Academy)

Lees verder