Nacompetitie 4e Divisie/1e klasse: Wippolder bereikt na verlenging finale

Woensdagavond wist het Delftse Wippolder de finale te bereiken van de play-offs voor promotie naar de Vierde Divisie. In een zinderende wedstrijd en mooie ambiance wisten de blauw-witten de huid duur te verkopen en wonnen na de winst eerder op Susteren nu ook – na verlenging – van Bennekom.

Foto’s: Wouter Dill

De eerste helft probeerde Wippolder met een voetballende oplossing te komen tot aanvallen, maar dit werd verstoord door de bezoekers. Bennekom wil graag weer omhoog op de ladder waar het in het verleden acteerde in de hoogste regionen van het amateurvoetbal, de toenmalige hoofdklasse. De ‘rooien’ probeerden de winst voornamelijk te halen door de lange bal te hanteren vanuit de sterke lange keeper of via de centrale verdedigers. Dit werd ook een aantal keren direct gevaarlijk, maar keeper Dion de Jong stond goed en hield samen met de gretige Seffelaar, Van Heyst, Muller en Tarantino de deuren gesloten.

In de 25e minuut kwam vv Bennekom gevaarlijk door over rechts. Een schot vanaf deze zijde werd losgelaten en de aanvaller was er als de kippen bij om in de rebound de 0-1 in te schieten. Even teleurstelling bij Wippolder, maar al snel werd dit omgezet in een afwisseling van verzorgde opbouw en wat meer diepte. In de 39e minuut een tweede grote kans voor de thuisploeg. Rob Overvliet kopte een goede voorzet van Domenico de Vree op de kruising van paal en lat en niet veel later was het Berto de Vree die net naast schoot.

In de rust werd er een kleine aanpassing op het strijdplan besproken en Wippolder startte voortvarend. Uit een voorzet van Noah Biemans kopte Overvliet nu nog zuiverder en dus raak: 1-1. Sportpark Pauwmolen ontplofte, het publiek ging nog meer achter de ploeg staan en er kwam steeds meer geloof in een goede afloop.

De wedstrijd leek richting een gelijkspel te gaan, maar in de 82e minuut maakte een verdediger van de bezoekers hands na een schot binnen het strafschopgebied en legde scheidsrechter Krop de bal op de stip. Berto de Vree legde zo vlak voor de tijd aan om Wippolder aan de leiding te helpen, maar de ervaren doelman stopte de elfmetertrap.

Korte tijd een knauw voor de gastheren, maar een zakelijk Wippolder hield vast om in de verlenging een vervolgplan op te stellen. Trainer Mark Moen bracht Ricard Kasius en Jordy Krassenburg voor de verlenging en deze wijziging resulteerde direct in een doelpunt. Vanuit een derde poging (na twee keer blokken) schoot Kasius de bal bijna door het net heen en liet  opnieuw de blauwen schreeuwen van geluk: 2-1.

Maar er waren nog zo’n twintig minuten te gaan in de verlenging. Alle hens aan dek dus maar ook alle ruimte door de aanvalsdrang van Bennekom. De bezoekers waren echter slordig en ook leek er een aantal spelers doorheen te zitten. Bij Wippolder was dit ook het geval en met de extra wisselmogelijkheid werden na eerder Tettero en Ryan van den Berg nu ook de laatste twee wissels ingebracht (Mark Jongste en Bram van Zwieten). Jongste liet direct zien waar hij toe in staat is en lobde de bal vanaf 35 meter bijna over de keeper heen, maar het was Berto de Vree die zijn gram haalde. Vijf minuten voor tijd was uitgerekend hij, die eerder de penalty vlak voor einde zuivere speeltijd miste, die nu uit een mooie steekbal van Jongste alleen op de keeper met een prachtige lob Wippolder naar de 3-1 schoot.

Bennekom probeerde nog van alles maar het kwam niet meer tot scoren door de onverzettelijkheid aan Wippolder-zijde. Langs het veld brachten nog een aantal Bennekom-fans de veiligheid van toeschouwers in gevaar (waardoor het duel tijdelijk even moest worden gestaakt), maar hierna kon de feestvreugde beginnen in Delft.

Komende zaterdag de finale in Zaltbommel tegen de andere finalist Valkenswaard. De winnaar mag zich komend seizoen Vierde Divisionist noemen.