FC Skillz verrast en versterkt zich met Eljero Elia

FC Skillz heeft zich weten te versterken met Eljero Elia voor het komend seizoen. De 37-jarige oud-international kondigde vorig jaar nog zijn voetbalpensioen aan in het programma ‘De Voetbalkantine’ op ESPN daar ADO Den Haag zijn laatste club zou zijn geweest. De club waar alles voor Elia immers ook begonnen was.

Elia maakte in 2005 zijn debuut in de eredivisie namens ADO Den Haag en verkaste twee jaar later naar FC Twente, voordat hij aan een reis door het buitenland begon. Zo droeg hij de shirts van HSV, Juventus, Werder Bremen en Southampton. De buitenspeler keerde in 2015 terug bij Feyenoord, waar hij twee seizoenen voor uitkwam.

Hoogtepunt

Na drie seizoenen bij het Turkse Istanbul Basaksehir, keerde de Hagenaar wederom in 2020 terug in Nederland om neer te strijken bij FC Utrecht en zijn profcarrière uiteindelijk af te sluiten bij ADO Den Haag. Elia speelde in zijn loopbaan dertig keer voor het Nederlands elftal, waarbij het WK 2010 één van zijn hoogtepunten was.

Plezier

Elia over de reden waarom hij weer wil gaan voetballen: ,,Nu mijn zoontje zijn eigen liefde voor het voetbal is gaan ontdekken, doet dat iets met me. Ik breng hem naar zijn trainingen en eenmaal langs de lijn is dat simpelweg genieten. Van tijd tot tijd speel ik weleens met wat vrienden op toernooien, omdat ook mijn liefde voor het voetbal nooit is vergaan. Omdat ik het gevoel heb, dat ik het nog steeds in me heb, wil ik het weer gaan proberen. Vooral om te kijken waar mijn plafond nu ligt. Ik wil gewoon weer lekker voetballen en het plezier daarin hervinden!”

Vlnr Terry Konings, Eljero Elia en Oussama Bekkaoui

,,Vanaf de oprichting van de vereniging was ik al bekend met FC Skillz, omdat ik familie daar heb rondlopen. Ik bewonder de groei, die ze als vereniging doormaken en hoop met mijn ervaring iets moois bij te dragen: , zo gaat hij verder. ,,In de gesprekken met het bestuur en de hoofdtrainer ontstond iets moois en voelde het al heel snel vertrouwd, wat maakt dat ik mij enorm kan vinden in de manier waarop ze zich als vereniging willen doorontwikkelen. Het is voor mij zaak om de komende periode weer fit te worden om goed aan de voorbereiding te beginnen.”

Mix

,,Met de komst van Eljero hebben we de selectie voor het komende seizoen kunnen completeren. 22 spelers, elke positie dubbel bezet en een gezonde mix aan jeugdigheid, ervaring en routine”, zo besluit Oussama Bekkaoui, hoofdtrainer FC Skillz tevreden. ,,Woensdag 19 juni beginnen we alweer aan het eerste gedeelte van onze voorbereiding met een officiële kick-off om vervolgens op zaterdag 29 juni een oefenwedstrijd te spelen tegen XerxesDZB.”

 

Lees verder