Nacompetitie 3e/4e klasse: Concordia naar Maasdijk, Erasmus treft IJsselmonde

In de tweede ronde van nacompetitie staat weer een aantal mooie duels op het programma, waaronder twee regionale confrontaties. sv Loosduinen moet op bezoek bij GSC ESDO en Maasdijk is gastheer voor Concordia. Voor sv Erasmus, Laakkwartier en Vredenburch staan duels met ploegen buiten de regio gepland.

Tekst: Roland van der Linden

Maasdijk – Concordia

Thuisclub Maasdijk was in de eerste ronde vrij, maar treft nu in Concordia een pittige tegenstander. De Delftse ploeg degradeerde vorig seizoen uit de tweede klasse en zal alles op alles zetten om niet net als stadgenoot Full Speed ook dit jaar een klasse af te dalen. De winnaar van dit duel plaats zich voor de finale op 15 juni.

Bergambacht – Vredenburch

De formatie uit Rijswijk veroordeelde in de eerste ronde Naaldwijk tot degradatie door een 1-2 uitoverwinning.  Ook het duel tegen Bergambacht wordt op vreemde bodem gespeeld. De thuisclub eindigde in de 4e klasse B op een tweede plaats met een punt achterstand op kampioen Groeneweg en hoefde als hoogste periodekampioen in de eerste ronde niet te spelen.

Laakkwartier – Meeuwenplaat

De thuisploeg van trainer Giovanni Linnenbank (foto) was vrijgesteld in de eerste ronde. Nu wacht aan de Jan van Beersstraat Meeuwenplaat als tegenstander.  De bezoekers zijn een net als Laakkwartier een herkanser. Meeuwenplaats werd twaalfde in de poule, waarin ook HVC’10, Lyra, MVV’27 en Naaldwijk uitkwamen. Het belooft een spannend duel te worden op het terrein van Laakkwartier.

GSC ESDO – sv Loosduinen

De thuisploeg hoopt een roerige week af te sluiten met een positief resultaat. Beide teams kwamen elkaar ook tegen in de competitie. GSC ESDO won het thuisduel met 2-0 en sv Loosduinen was op Madestein met dezelfde cijfers aan de winnende hand. Ook het verschil op de ranglijst was maar klein. GSC ESDO eindigde twee plaatsen en twee punten boven de ploeg van trainer Ronald Paats.

FC IJsselmonde – sv Erasmus

De Haagse ploeg baarde opzien met een 6-0 overwinning op Lekkerkerk in de eerste ronde. Tegenstander FC IJsselmonde hoefde niet in actie te komen en moet nu op eigen veld haar plek in de derde klasse verdedigen tegen een op promotie azend sv Erasmus.

 

 

 

 

Lees verder