Nacompetitie 1e/2e klasse: Vier regioclubs strijden nog voor plek in eerste klasse

Vier regio clubs komen zaterdag in actie. Voor drie clubs geldt om te proberen een plek in de eerste klasse vast te houden, terwijl HVV een gooi doet om vanuit de tweede klasse weer te promoveren naar de eerste. Hierna volgt nog de finale.

Tekst: Ton Beije

TAC’90 was in de eerste ronde op eigen veld met 6-2 te sterk voor het Goudse DONK en moet nu – in de tweede ronde – op bezoek op de Diepput bij HVV. Het team van trainer Mike de Geer (foto) eindigde in de competitie achter kampioen VUC en hoopt de pinguïns te volgen naar de eerste klasse. TAC’90, waar Rob Gieben tussentijds de zaken overnam van Arie van der Padt, hoopt alsnog het vege lijf te redden en weer een ticket te claimen voor de eerste klasse volgend seizoen. HVV was vrij in de eerste ronde.

Oliveo werd vorige weekend uitgeschakeld door een 3-2 verlies bij Brielle, terwijl sv Honselersdijk door een 3-1 zege (na verlenging) op RCL nog een kans heeft om – net als opponent sv Den Hoorn – een plek vast te houden in de eerste klasse.

De winnaars van de duels sv Den Hoorn-sv Honselersdijk en HVV-TAC’90 strijden in de finale op 15 juni op neutraal terrein tegen elkaar voor een plek in de eerste klasse.

Lees verder